Stimulente financiare pentru angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi pe perioada vacanţei

Angajatorii care, pe perioada vacanţelor stabilite potrivit legii, încadrează în muncă elevi şi studenţi beneficiază de un stimulent financiar lunar de 250 lei, respectiv 50% din valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, stabilit potrivit legii. 

Sprijinul financiar se acordă, la cererea angajatorului, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, proporţional cu timpul efectiv lucrat de către elevii şi studenţii încadraţi. Diferenţa dintre stimulentul financiar lunar acordat pentru încadrarea în muncă a elevilor şi studenţilor şi salariul realizat se suportă de angajator din fonduri proprii. 

Perioada maximă de acordare a stimulentului financiar este de 60 zile lucrătoare într-un an calendaristic. 

„Pentru acordarea acestui stimulent financiar, angajatorii trebuie să încheie cu Agenţia Judeţenă Pentru Ocuparea Forţei de Muncă o convenţie în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor şi studentilor aflaţi în perioada vacanţelor”, se precizează într-un comunicat de presă al AJOFM Olt. 

Nu beneficiază de respectivul stimulent financiar angajatorii care încadreaza în muncă elevi şi studenţi anterior datei de începere a vacanţei stabilită potrivit legii, pentru elevii şi studenţii respectivi, şi nici angajatorii care au beneficiat, pentru elevii şi studentii respectivi, de stimulentul financiar prevăzut în lege pentru o perioada de 60 zile lucrătoare în cursul anului calendaristic. 

Angajatorii interesaţi se pot adresa pentru informaţii suplimentare Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, cu sediul în Slatina, str. Prelungirea Crişan , nr. 2, telefon 0249/438595.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here