AJOFM Olt, amendată cu 1,2 miliarde de lei vechi de Autoritatea Achiziţiilor Publice

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt a fost sancţionată de Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) cu mai multe amenzi care totalizează circa 1,2 miliarde de lei vechi, pentru că nu a transmis în termenul legal, pentru a fi publicate în SEAP, informaţii legate de organizarea unor licitaţii publice în cadrul unui proiect derulat cu fonduri europene. Contestate în instanţă, amenzile vor fi plătite pentru că AJOFM Olt a pierdut definitiv procesul.

Surse din cadrul AJOFM Olt susţin că amenzile au fost aplicate după ce persoane implicate în derularea unui proiect finanţat din fonduri europene au omis să transmită ANRMAP, în termenul legal, informaţiile legate de organizarea mai multor licitaţii publice. Este vorba de licitaţii organizate în cadrul proiectului „Căi de formare şi ocupare în sectorul turismului alternativ – Alter Tour”, cu o valoare de aproape cinci milioane de euro şi derulat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt în perioada 2010 – 2013, pentru facilitarea şi creşterea accesului pe piaţa muncii a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Instituţia a contestat amenzile la Judecătoria Sectorului 1 din Capitală, cerând anularea proceselor verbale de contravenţie. Plângerea a fost respinsă însă de magistraţi. Apelul declarat de AJOFM Olt a fost, şi el, respins de Tribunalul Bucureşti, soluţia fiind una definitivă. Interesant este faptul că, deşi pronunţată în octombrie 2014, decizia instanţei nu a ajuns nici până la această oră la sediul instituţiei (sau documentul este ţinut ascuns).

De altfel, modul în care a fost implementat acest proiect a intrat în atenţia Corpului de Control al ministrului Muncii, care în aceste zile efectuează o serie de verificări la AJOFM Olt. Controalele vin după ce Organismul Intermediar Regional pentru Programul Operaţional Sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane” (OIR POS DRU) – Regiunea Centru, prin care au venit banii în ultima parte a implementării proiectului, a făcut mai multe verificări la capătul cărora a stabilit că peste cinci miliarde de lei vechi au fost cheltuiţi în afara condiţiilor prevăzute în contractul de finanţare, drept pentru care a solicitat recuperarea sumei. Cazul face în prezent obiectul unui proces aflat pe rolul secţiei de contencios-administrativ şi fiscal a Tribunalului Olt, unde AJOFM Olt solicită anularea deciziei (OIR POS DRU) – Regiunea Centru.

O altă suspiciune planează asupra legalităţii semnăturii aplicate pe contractul de finanţare de către şeful AJOFM Olt, Cristinel Cîrloganu, care la data la care se semna documentul (20.05.2010) se afla în concediu medical. În plus, surse din cadrul instituţiei susţin că incertă era la acea dată şi poziţia pe care Cîrloganu o ocupa în cadrul agenţiei, după perioada prelungită a concediului medical acesta revenind la muncă pe postul de şef de serviciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.