Gabriel Micli de la Înmatriculări Auto Olt şi Marius Curt, arestaţi preventiv pentru 30 de zile

Tribunalul Olt a decis, marţi, măsura arestării preventive a lui Gabriel Micli, angajat al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV Olt), şi a lui Marius Curt, ambii acuzaţi că ar fi efectuat înmatricularea fictivă a unui autoturism furat.

Reţinuţi, iniţial, pentru 24 de ore şi plasaţi, ulterior, de Judecătoria Slatina sub control judiciar, cei doi inculpaţi nu au scăpat de gratii, după ce procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina au contestat măsura la Tribunalul Olt, care, marţi, au dispus arestarea preventivă a celor în cauză pentru o perioadă de 30 de zile, decizia fiind definitivă.

Gabriel Micli, angajat al SPCRPCÎV Olt, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, fraudă informatică şi fals informatic, iar Marius Curt pentru instigare la cele trei infracţiuni într-un dosar în care cei doi sunt acuzaţi de înmatricularea fictivă a unui autoturism furat în Italia, înmatricularea făcându-se pe numele unei alte persoane nevinovate.

„În fapt s-a reţinut că la data de 28.11.2014, inculpatul M.G., în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în calitate de analist programator, în cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Olt, având drept responsabilitate introducerea datelor în sistemul informatic, în vederea înmatriculării vehiculelor, şi-a depăşit aceste îndatoriri, prin faptul că, abuzând de atribuţiile de serviciu, a introdus date informatice într-un sistem informatic, fără drept, întrucât datele erau fictive, neavând un suport al documentelor care să le susţină (inexistenţa unui dosar). Acest fapt care a condus la înmatricularea unui autoturism, marca Mercedes SL 350, semnalat ca fiind sustras de pe teritoriul altui stat, iar prin această acţiune de înşelare a sistemului procedural de înmatriculare s-a produs atât un avantaj material beneficiarului înmatriculării inculpatul C.M., cât şi o pagubă statului, prin eludarea plăţii taxelor aferente înmatriculării unui vehicul”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.
 

În afară de informaţiile false furnizate celui de la Înmatriculări, Curt i-a livrat angajatului SPCRPCÎV Olt şi un act de identitate al unei alte persoane pe numele căreia s-a efectuat înmatricularea, fără ca aceasta să-şi dea acceptul ori să aibă cunoştinţă că i-a fost folosit respectivul document, mai spun procurorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here