Minel Prina va demisiona din funcţia de primar al Slatinei. Locul său va fi luat de Emil Popa (PSD) – surse

Primarul Slatinei, Minel Prina, trimis în judecată alături de Darius Vâlcov şi de alte trei persoane pentru fapte de corupţie, ar urma să demisioneze din funcţia pe care o ocupă din 2013, iar locul său ar urma să fie luat de Emil Popa, actualmente consilier local din partea PSD, spun surse din cadrul partidului.

Deşi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a dispus, în urmă cu o săptămână, înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar în dosarul în care Minel Prina a fost trimis în judecată pentru complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la spălare de bani, acesta, suspendat pe perioada cât s-a aflat arestat la domiciliu, nu se grăbeşte să revină în primărie, surse politice susţinând că, de fapt, edilul ar intenţiona să demisioneze din funcţie la presiunea partidului din care face parte, PSD. Locul său ar urma să fie luat de Emil Popa, în prezent consilier local şi secretar general al PSD Slatina. Cert este că, în urma demisiei Mihaelei Stana, atât din funcţia de primar împuternicit al Slatinei, cât şi din cea de viceprimar în care a fost aleasă din partea Partidului Conservator, Emil Popa este cel care, în şedinţa consiliului local de joi, va fi desemnat ca nou viceprimar. Ulterior, în absenţa prelungită a lui Prina, aleşii locali vor desemna, prin vot secret, o persoană dintre cei doi viceprimari care va exercita atribuţiile conferite de lege primarului. Iar aceasta va fi Emil Popa, susţin sursele citate.

Primăria Slatina a rămas fără primar după ce Prefectura Olt l-a suspendat din funcţie pe Minel Prina, în 31 martie, în urma arestării sale la domiciliu, măsură dispusă de Curtea Supremă în dosarul în care edilul era cercetat, împreună cu Darius Vâlcov şi cu alte trei persoane, oameni de afaceri, pentru fapte de corupţie.

În şedinţa consiliului local din 2 aprilie, viceprimarul Mihaela Stana a fost desemnată de consilierii locali, prin vot secret, să preia atribuţiile conferite de lege primarului. Ulterior, prefectura a solicitat aleşilor locali să revoce actul normativ prin care Stana a fost desemnată să preia atribuţiile de primar, invocând încălcarea unor prevederi locale. Votul a fost reluat în şedinţa legislativului local din 19 martie, Mihaela Stana fiind desemnată a doua oară să îndeplinească funcţia de primar interimar al Slatinei, de data aceasta procedura legală fiind corect îndeplinită.

Stana a demisionat, însă, la sfârşitul săptămânii trecute, pe nepusă masa, atât din funcţia de primar împuternicit, cât şi din cea de viceprimar. Între timp, Minel Prina nu a dat vreun semn oficial că ar reveni pe postul de pe care fusese suspendat.

5 COMENTARII

  1. Era si cazul,doar nu era sa tina pesedeul de el.Cea mai mare greseala a PSD e ca a primit gloata asta de infractori,de cartofi fierbinti de care acum nu mai stie cum sa se scape mai repede.Domnule Stanescu,dati afara toate jigodiile aduse de Valcov in partid,asta ca sa iti mai stergi matale din marea greseala pe care ai facut-o cand i-ai primit in PSD.Da afara cu ei ca cine stie ce mai au in cocoasa……..

  2. Duca-se pe pustii, infractorul dracului,belea pe capul slatinenilor.El zice ca i-a pus in carca Darius si ce a facut,si ce nu a facut,de parca nu i-a facut placere sa puna mana pe ce nu a fost al lui,naparca.Las sa se duca acolo unde ii este locul si sa ne lase in pace,javra.

  3. Au nenorocit Slatina,luand maul prostilor cu panselute care au costat de 100 de ori mai mult,au amanetat orasul pe zeci de ani,au facut termoiyolarea blocurilor pe spaga,au spaguit toate marile contracte.Cele trei dosare facute pana acum de DNA e doar inceputul,vor da socoteala si alte persoane din primarie si nu vor scapa nici delatorii care au turnat procurorilor.Oras de prosti care au votat ca zanaticii ani si ani la rand

  4. Dincolo de faptu ca nici nu ar avea PSD-ul pe cine sa puna din consiliu viceprimar,Emil e chiar bun pentru functia asta si chiar si pentru primar.E istet si merita.Emile,asteptam sa auzim lucruri bune despre tine baiatule

  5. Ba Minele nu pleca frate ca abia te asteapta Tomescu sa mai prinda un contract cu primaria,te asteapta si Adi Barbu sa mai prinda si el ceva,o strada,o canalizare acolo,o chestie de-asta care incalzeste conturile,hai ca nu e moca,prinzi si tu ceva,o maslina daca intelegi,ca pleci maine poimane la mititica si sa lasi,cum ar veni,ceva pentru dupa.Hai la primarie tu asa,ca pentru ultimu tun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here