Poliţişti români, bulgari şi letoni, în campanie de prevenire a corupţiei într-un proiect implementat de IPJ Olt

Poliţiştii din Olt, Dâmboviţa, Vidin – Pleven (Bulgaria) şi poliţiştii din Letonia au participat la prima parte a campaniei de prevenire şi conştientizare a consecinţelor fenomenului corupţie, derulată în cadrul proiectului „Uniţi împotriva corupţiei”, implementat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt cu fonduri europene.

Campania a fost organizată simultan în România, Bulgaria şi Letonia, în urma unor întâlniri de lucru cu toţi partenerii, în care au fost concepute modele unitare de pliante şi postere conţinând mesaje elocvente privind lupta împotriva corupţiei.

În cadrul acestei acţiuni, care a vizat informarea cetăţenilor din cele trei state asupra consecinţelor corupţiei, atât poliţiştii olteni, cât şi cei ai structurilor partenere din Bulgaria şi Letonia au distribuit pliante şi brelocuri cu mesajul campaniei, au afişat postere şi au purtat discuţii cu cetăţenii.

Proiectul a fost demarat în data de 1 octombrie 2014 şi este implementat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa, Inspectoratul de Poliţie Regională din Vidin, Inspectoratul de Poliţie Regională din Pleven, Poliţia de Stat din Letonia, Departamentul General Anticorupţie şi Transparency International România, pe o durată de doi ani.

„Obiectivul principal al proiectului este de a contribui la dezvoltarea şi punerea în aplicare a instrumentelor privind prevenirea şi lupta împotriva corupţiei la nivel european şi dezvoltarea coordonării, cooperării şi înţelegerii reciproce între instituţiile de aplicare a legii din România, Bulgaria şi Letonia”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul şef Claudia Radu.

Prin acest proiect se urmăreşte şi îmbunătăţirea cunoştinţelor profesionale a poliţiştilor letoni, bulgari şi români în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei, schimbul de bune practici şi îmbunătăţirea cooperării între agenţiile de aplicare a legii.

Bugetul proiectului este de 274.017,98 euro, dintre care 246.533.98 euro reprezintă finanţare europeană nerambursabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here