Cătălin Davidescu a vrut să scape de magistratul care judecă procesul său cu Prefectura Olt

Fostul primar al oraşului Scorniceşti, Cătălin Davidescu, al cărui mandat a încetat prin ordin al prefectului după ce Agenţia Naţională de Integritate l-a declarat incompatibil şi după ce instanţa i-a respins acestuia, definitiv, acţiunea prin care solicita anularea raportului ANI, a încercat, joi, să scape de judecătorul care judecă procesul în care fostul edil se războieşte acum cu Prefectura Olt, cerând anularea ordinului prin care s-a constatat încetarea mandatului. Cererea de recuzare a magistratului i-a fost, însă, respinsă, întrucât la baza ei stăteau motive care nu aveau nici o legătură cu dosarul.

Cătălin Davidescu a cerut recuzarea judecătoarei Nuţi Florentina Meşină, cea care judecă dosarul 1652/104/2015 în care fostul edil cere anularea actului administriv prin care s-a constatat încetarea de drept a mandatului său de primar, pe motiv că soţul acesteia ar fi colaborat cu nişte firme private controlate de persoane din administraţia publică locală şi că părinţii săi ar fi vecini cu fostul primar al Scorniceştiului Constantin Nedelea. Neavând nici o legătură cu dosarul şi neindicând împrejurări care să influenţeze într-un fel sau altul decizia pe care judecătorul o va pronunţa în această cauză, motivele cererii nu au convins instanţa, care a respins solicitarea.

Declarat incompatibil, în 2011, de Agenţia Naţională de Integritate, care a descoperit că el a ocupat simultan mai multe funcţii publice în 2009, încălcând astfel legislaţia privind regimul juridic al incompatibilităţilor, Cătălin Davidescu a atacat la Curtea de Apel Bucureşti raportul ANI, cerând anularea acestuia, dar instanţa a respins acţiunea. Recursul făcut la Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie nu a avut nici el sorţi de izbândă, Curtea Supremă respingând definitiv, în septembrie 2014, acţiunea. În baza hotărârii judecătoreşti rămasă definitivă prefectul de Olt a emis, în 11 mai 2015, ordinul prin care a constatat încetarea de drept a mandatului de primar. Davidescu a atacat în instanţa de contencios-administrativ a Tribunalului Olt ordinul, cerând anularea lui. Deşi rămăsese în pronunţare, dosarul a fost repus pe rol în 22 iunie, instanţa dând un nou termen pentru pronunţare în 6 iulie 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here