Ploaie de amenzi pe capul mai multor primării din Olt de la Autoritatea Electorală Permanentă

Nu mai puţin de opt primării au primit sancţiuni contravenţionale drastice de la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) în urma controalelor efectuate luna trecută de Autoritate. Unele dintre unităţile administrativ-teritoriale „călcate” de reprezentanţii AEP au primit chiar câte două sancţiuni pentru încălcarea legislaţiei electorale.

Cu câte o amendă de 1.000 de lei au fost pedepsite primăriile comunelor Băbiciu, Sprâncenata şi Schitu, iar cu câte două amenzi care au cumulat o valoare de 20.000 lei în fiecare caz au fost sancţionate primăriile localităţilor Mihăeşti şi Fălcoiu. De asemenea, Primăria Vâlcele a fost cel mai aspru pedepsită, aplicându-i-se o amendă în valoare de 2.500 de lei. 
Primăria Izvoarele şi Primăria Pârşcoveni au scăpat uşor de data aceasta, reprezentanţii AEP aplicându-le fiecăruia dintre ele câte două avertismente pentru neregulile constatate.
 
În urma controalelor efectuate luna trecută, Filiala Sud – Vest Oltenia a AEP a aplicat 26 de sancțiuni contravenționale, 12 amenzi în valoare totală de 13.500 lei și 14 avertismente scrise, toate pentru nerespectarea prevederilor Legii 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaților și a Senatului, a Legii administrației publice locale și a Legii 393/2004 privind Statutul aleșilor locali.
 
Autoritatea Electorală Permanentă a desfășurat, în luna iunie, un număr de 603 acțiuni de control la nivel național, în urma cărora au fost aplicate 208 sancțiuni contravenționale, din care 69 de amenzi în cuantum total de 74.600 lei şi 139 de avertismente scrise.
 

Reprezentanţii AEP au verificat modul de întocmire, păstrare și actualizare a listelor electorale, modul de păstrare şi recuperare a materialelor de logistică electorală, respectarea criteriilor privind delimitarea secţiilor de votare, efectuarea operaţiunilor specifice în Registrul electoral, înregistrarea sau, după caz, radierea persoanelor din Registrul Electoral, conform prevederilor legale în vigoare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here