Punct şi de la capăt în procesul Melania Renghea – Gheorghe Barbu: Dosarul a fost repus pe rol de Tribunalul Olt

Deşi rămăsese în pronunţare pentru data de 17 iulie, magistraţii Tribunalului Olt au decis, vineri, ca dosarul în care poliţista Melania Renghea este acuzată de tentativă de omor după ce, în 2012, şi-a înjunghiat fostul şef, pe comisarul Gheorghe Barbu, să fie repus pe rol.

Punct şi de la capăt, aşadar, în dosarul în care agenta de poliţia Melania Renghea a fost deja condamnată la închisoare cu executare, dar pe care magistraţii Curţii de Apel Craiova l-au trimis spre rejudecare după ce au casat sentinţa Tribunalului Olt. Rămas în pronunţare pentru 17 iulie, judecătorul de caz de la Tribunalul Olt a decis, vineri, repunerea dosarului pe rol, astfel că cercetarea judecătorească va porni de la zero.

Melania Renghea a fost trimisă în judecată după ce, în decembrie 2012, l-a înjunghiat pe fostul ei şef de la Poliţia Balş, comisarul Gheorghe Barbu, acuzându-l de şantaj şi viol. Fapta femeii s-a consumat în faţa locuinţei din localitatea Bobiceşti a fostului său şef, înjunghiat în zona abdominală cu un cuţit de bucătărie. Renghea a fost, în mai 2014, condamnată de Tribunalul Olt la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru tentativă de omor, dar Curtea de Apel Craiova a desfiinţat sentinţa şi a trimis dosarul spre rejudecare la instanţa de fond.

Cu două zile înainte de a-şi înjunghia şeful, ea a depus la DIICOT Craiova o plângere în care aducea acuzaţii de viol atât împotriva comisarului Gheorghe Barbu, cât şi împotriva altor oameni ai legii, printre care se număra şi fostul şef al IPJ Olt, Ion Voicu. Acesta a depus împotriva femeii o plângere pentru denunţ calomnios în urma căreia Judecătoria Slatina a condamnat-o pe Melania Renghea, la începutul lunii iunie, la trei ani de închisoare cu suspendare, decizie care nu este însă definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here