Dezastru la Titularizare în Olt: Doar 28% dintre dascălii participanţi au obţinut note peste şapte

Numai 28% dintre cei peste 700 de candidaţi înscrişi la examenul de titularizare în Olt au reuşit să ia note peste şapte, pragul minim admis pentru ca un cadru didactic să rămână titular pe un post pe perioadă nedetarminată.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Olt, la examen s-au înscris 715 candidaţi, numărul lucrărilor cu note fiind de 483. Majoritatea cadrelor didactice participante, respectiv 64,18% (310 persoane), a reuşit să ia note peste cinci. Totuşi, numărul celor care au obţinut note peste şapte a fost unul extrem de scăzut, 136 de dascăli, reprezentând 28,15% din total, reuşind această performanţă. 

Cu toate acestea, candidaţii cu note de peste cinci se pot încadra, şi ei, în sistemul de învăţământ. Bătălia sutelor de participanţi s-a dat pentru numai 12 posturi titularizabile.

Contestaţiile celor nemulţumiţi de rezultate pot fi depuse la sediul Inspectoratului Judeţean luni, după afişarea rezultatelor iniţiale, până la ora 21.00 şi marţi, până la ora 15.30. Rezultatele finale vor fi publicate, vineri, la sediul IŞJ.

Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată va fi în şedinţe publice organizate de centrele de concurs în zilele de 27 şi 28 iulie.

Dacă numărul posturilor scoase la titularizare este unul foarte mic în Olt, posturile care pot fi ocupate pe perioadă determinată sunt de peste 560. 

Rata de promovabilitate la examenul de titularizare este, înainte de contestații, 73,85% la nivel naţional. 40 de candidaţi au obţinut nota 10 la proba scrisă, iar 7.649 (37,55%) au între 7 şi 10, cel mai ridicat procent al notelor peste 7 fiind în judeţul Cluj – 48, iar cel mai scăzut – în Călăraşi.

92 de lucrări au fost anulate la centrele de evaluare din motive legate de nerespectarea metodologiei de concurs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here