JENANT! O americancă de la baza Deveselu nu a găsit loc în spital. Gest impresionant al unor medici

Povestea unei americance, inginer în baza militară de la Deveselu (Olt) a ajuns pe contul de Facebook al Ambasadei Statelor Unite în România. Femeia spune că a suferit de pneumonie şi, după ce s-a plimbat pe la mai multe spitale şi nu a găsit loc, a fost tratată în casa unui doctor.

„Cu o formă severă de pneumonie şi probleme respiratorii, inginerul Naval Support Facility Deveselu Sandy Higgins (dreapta) nu a reuşit să fie internată de urgenţă din cauza lipsei locurilor din primele două spitale româneşti la care a ajuns. Sandy a avut însa norocul să întâlnească doi medici deosebiţi, Diana şi Robert Medregoniu. Vorbitori fluenţi de engleză şi convinşi că sprijinul emoţional acordat pacientei trebuie să primeze, familia Medregoniu a ajutat-o pe Sandy să îşi revină, chiar dacă a fost nevoie să o gazduiască în casa lor. Cine ar fi crezut că o trauma avea să ducă la o profundă legatură personală medic-pacient?”, scrie Ambasada SUA pe Facebook.

Potrivit Digi24, totul a început în data de 18 martie, atunci când s-a simțit rău și a mers la medicul bazei militare de la Deveselu. După aproximativ o săptămână, femeia a fost trimisă la spitalul din Caracal, unde a fost consultată de medici și diagnosticată cu pneumonie, o afecțiune care necesită spitalizare. Însă femeia a refuzat acest lucru pe motiv că ar fi trebuit să împartă patul cu o altă pacientă. S-a reîntors în baza militară de la Deveselu, apoi a venit la Spitalul Județean de Urgență din Craiova. Aici a găsit aceeași situație, iar medicii au trimis-o la Spitalul de Boli Infecțioase. Spre suprinderea sa, aici a fost întâmpinată de aceeași problemă: lipsa unei rezerve libere.

Doctorița de de la Spitalul de Boli Infecțioase a consultat-o și i-a reconfirmat diagnosticul, apoi a hotărât ca biroul său să fie transformat provizoriu într-un salon. Starea de sănătate a femeii s-a ameliorat, iar pentru că urma să înceapă weekendul, doctorița a luat-o la ea acasă pentru a fi tratată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here