CAS Olt:Reglementările privind utilizarea cardului național de sănătate, neschimbate după 1 august

Reglementările legale în vigoare privind utilizarea cardului național de sănătate precum și acordarea serviciilor medicale, medicamentelor și dispozitivelor medicale prin utilizarea acestuia de către furnizori rămân nemodificate și după data de 1 august 2015, anunţă conducerea Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt.

Potrivit CAS Olt, asiguratii cărora nu li s-au tipări cardurile de sănătate vor face, în continuare, dovada calităţii de asigurat cu adeverinţa de asigurat. De asemenea, asigurații cărora li s-au tipărit cardurile de sănătate, dar nu au intrat încă în posesia acestora, vor face dovada cu adeverinţa de înlocuire a cardului național de sănătate. Pentru persoanele care au intrat în posesia cardului, serviciile medicale se acordă în baza acestuia.

„Procesul de tipărire şi distribuire a cardurilor de sănătate continuă pentru persoanele care împlinesc vârsta de 18 ani şi/sau dobândesc calitatea de asigurat. Reamintim că nu este necesar ca aceste persoane să solicite tipărirea cardurilor: acestea sunt generate automat din sistem, iar asiguraţii le vor primi acasă prin serviciile poştale”, a declarat preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate Olt, Florin Ciocan.

Casei de Asigurări de Sănătate Olt i-au fost returnate de la Poşta Română 10.047 de carduri nationale de sănătate. Dintre acestea, 7.865 au fost predate medicilor de familie spre a le înmâna asiguraţilor, iar 1.557 de carduri au fost predate titularilor prin intermediul ghişeelor CAS. În prezent, CAS Olt mai are pe stoc de distribuit 625 de carduri.

Până la această dată, 1.444 de persoane au solicitat eliberarea unui card duplicat, iar 117 persoane au refuzat cardul din motive religioase sau de conştiinţă. Din cele 1.444 de solicitări de eliberare a cardului duplicat 1.175 s-au materializat, fiind deja executate noi carduri, asigurații urmând să lă primească, prin poștă, acasă.

La nivelul judeţului Olt au fost activate 176.378 de carduri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here