Consilierul judeţean Gheorghe Sorin Ciucu a avut, pentru scurtă vreme, străbunică de 100 de ani

Consilierul judeţean Gheorghe Sorin Ciucu a avut, pentru scurtă vreme, o străbunică de 100 de ani. Din păcate, femeia a decedat la doar 18 zile după ce a împlinit un secol de viaţă.

Străbunica alesului judeţean, Sabina Diaconu, din Obârşia, Olt, a împlinit 100 de ani în data de 5 iulie 2015, moment sărbătorit doar de familie cu tort şi şampanie, fără ca autorităţile locale din Obârşia să evidenţieze în vreun fel evenimentul marcat, îndeobşte, de toate autorităţile administraţiei publice atunci când cetăţenii trec pragul unui veac de viaţă.

Din păcate, la numai 18 de zile de la împlinirea celor 100 de viaţă, străbunica consilierului judeţean Ghoerghe Ciucu a decedat. 

„Le «mulţumesc» în mod deosebit autorităţilor locale din Obârşia pentru că nu au marcat în nici un fel împlinirea venerabilei vârste de 100 de ani de o femeie a localităţii, un eveniment rar în viaţa unei comunităţi şi mereu marcat de administraţie. Cu atât mai mult, cu cât Primăria Obârşia a aflat de evenimentul din vaţa străbunicii mele. O floare, acolo, era de ajuns, deci este vorba de un simplu gest, cu atât mai mult, cu cât străbunica a fost moaşă comunală în Obârşia o viaţă de om, până în 1970. Mă rog, pentru mine nu contează, este pierderea lor”, a declarat Gheorghe Ciucu.

Consilierul judeţean se consideră norocos că a ajuns să îşi cunoască o rudă atât de îndepărtată de atenţia căreia s-a bucurat, copil fiind.

„Nu este puţin lucru să îţi cunoşti străbunica, să află lucruri şi fapte de demult din gura unui om care a trăit acele vremuri. Străbunica mea, născută în 5 iulie 1915, a rămas fără soţ în floarea vârstei, după ce soţul ei a dispărut pe front. A avut un singur copil, Cornelia, bunica mea pe linia paternă. De ceva timp, pentru că nu mai putea să aibă grijă singură de ea, pe străbunica am luat-o noi, la Corabia, s-o îngrijim. Din păcate, ea s-a prăpădit la scut timp după ce a trecut suta de ani de viaţă”, a mai spus Gheorghe Ciucu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here