Cum a furat administratoarea Asociaţiei de proprietari 58 Slatina peste 1,3 miliarde de lei vechi

Administratoarea Asociaţiei de Proprietari nr. 58 din Slatina, Maria Soare, cercetată de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice pentru delapidare după ce femeia şi-a însuşit peste 130.000 de lei din fondurile asociaţiei, pusese aceşti bani deoparte spunând colegilor că suma va fi folosită la reabilitarea termică a unui bloc. După ce a adunat banii, în loc să îi depună într-un cont bancar, i-a păstrat acasă până când a minţit că banii i-au fost furaţi în timp ce intenţiona să depună suma strânsă la bancă. Ea le-a spus poliţiştilor că nu a reclamat furtul întrucât părăsise locul de unde i-ar fi fost furaţi banii.

Potrivit procurorului de caz, pentru că locatarii blocului cu pricina nu au reuşit să-şi reabiliteze blocul prin intermediul concursului „Oraş verde, oraş curat”, derulat anual de Primăria Slatina, întrucât nu întruniseră condiţiile cerute de regulamentul concursului, administratoarea s-a hotărât să ia ea taurul de coarne şi să adune bani din fondurile asociaţiei pentru realizarea acestui deziderat.

„În urma acestui concurs au fost reabilitate 17 scări de bloc din cadrul asociaţiei, însă Blocul 2 Crişan, nr. 27 (Cămin 2 ), nu a fost reabilitat, întrucât locatarii nu au întrunit condiţiile concursului. Având în vedere acest lucru, inculpata a afirmat că s-a hotărât să strângă bani din fondurile asociaţiei pentru lucrările necesare la acest imobil, lucru pe care l-a adus la cunoştinţa preşedintei asociaţiei, Petrescu Larisa şi cenzorului Tulache Ilona. Din declaraţia inculpatei, rezultă că a strâns bani în numerar, deoarece dacă erau depuşi în bancă era nevoie şi de semnătura preşedintei asociaţiei pentru a face diferite plăţi, iar aceasta avea probleme cu sănătatea. Suma totală pe care a strâns-o inculpata până la data de 16.08.2013 a fost de 130.700 lei, bani pe care i-a reţinut la domiciliul ei. La data de 16.08.2013, la somaţia cenzorului, inculpata afirmă că s-a hotărât să depună această sumă la bancă, însă i-a fost furată plasa în care îi avea din maşina soţului său, parcată în faţa sediului asociaţiei de proprietari, lucru pe care l-a constatat în momentul în care a ajuns în faţa blocului. Inculpata nu a reclamat acest furt organelor de poliţie, motivând că plecase deja de la locul de unde i se sustrăseseră banii”, se arată în dosarul de cercetare.

Prinsă cu minciuna, Maria Soare şi-a luat angajamentul să achite suma de 130.700 lei prin vânzarea apartamentului său şi prin reţineri lunare pe ştatul de plată.

Maria Soare a fost încadrată ca administrator al asociaţiei cu pricina în februarie 2000, printre atribuţiile sale de serviciu numărându-se administrarea casieriei, contabilitatea şi coordonarea activităţii de întreţinere a spaţiilor comune ale asociaţiei. Organele de cercetare penală au fost sesizate în legătură cu fapta femeii de preşedinta asociaţiei şi de cenzor.

În continuarea cercetărilor efectuate în dosar, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, au reţinut-o în luna iunie pe femeie pentru 24 de ore, însă ulterior procurorul a dispus măsura controlului judiciar în cazul femeii.

Cazul urmează fă fie judecat de magistraţii Judecătoriei Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here