Rezultatul de 25% la sesiunea de toamnă a Bac-ului rămâne aproape neschimbat în Olt după contestaţii

Rezultatul de 25% la sesiunea august – septembrie a examenului sw bacalaureat rămâne aproape neschimbat în Olt după verificarea contestaţiilor, rezultatul final crescând cu numai o jumătate de procent.

 
Aşadar, numai un sfert dintre candidaţii din Olt înscrişi la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat au reuşit să ia medie de trecere, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), care anunţă că procentul final a crescut doar cu aproape 0,5% după verificarea contestaţiilor depuse de candidaţii nemulţumiţi.
Rezultatul final arată că, din totalul celor 1.496 de candidaţi înscrişi la bacalaureatul de toamnă, doar 293 au reuşit să ia notă de trecere, cu şase mai mulţi decât înainte de depunerea contestaţiilor. Doi candidaţi au fost eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă, iar peste 350 de absolvenţi care se înscriseseră la Bac au ales să nu se mai prezinte în sălile de examen. 
 
Cei mai mulţi dintre candidaţii care au reuşit să treacă examenul au obţinut medii între 6 şi 6,99. 54 de absolvenţi au luat medii între 7 şi 7,99, cinci dintre ei au obţinut medii de peste 8, şi numai doi au trecut de 9, nici unul dintre candidaţi nereuşind să ia media 10.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here