Angajatul de la Înmatriculări Auto Olt şi Marius Curt, plasaţi în arest la domiciliu pentru 30 de zile

Angajatul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Olt, Gabriel Micli, şi Marius Curt din Slatina vor fi plasaţi în arest la domiciliu pentru 30 de zile în dosarul în care sunt acuzaţi de înmatricularea fictivă a unui autoturism furat.

Decizia a fost luată, luni, de Tribunalul Olt, care a păstrat astfel soluţia pe care magistraţii Judecătoriei Slatina au dat-o în acest dosar la finele săptămânii trecute, respingând contestaţiile depuse de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina şi Marius Curt.

„Respinge contestaţiile formulate de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina şi de inculpatul Curt Marius împotriva încheierii pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Slatina la data de 3.09.2015 în dosarul nr. 5522/311/2015 ca nefondate”, se arată în soluţia pronunţată, luni, în camera de consiliu a Tribunalului şi care este definitivă.

Gabriel Micli, angajat al SPCRPCÎV Olt, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, fraudă informatică şi fals informatic, iar Marius Curt pentru instigare la cele trei infracţiuni într-un dosar în care cei doi sunt acuzaţi de înmatricularea fictivă a unui autoturism furat în Italia, înmatricularea făcându-se pe numele unei alte persoane nevinovate.

„În fapt s-a reţinut că la data de 28.11.2014, inculpatul M.G., în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în calitate de analist programator, în cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Olt, având drept responsabilitate introducerea datelor în sistemul informatic, în vederea înmatriculării vehiculelor, şi-a depăşit aceste îndatoriri, prin faptul că, abuzând de atribuţiile de serviciu, a introdus date informatice într-un sistem informatic, fără drept, întrucât datele erau fictive, neavând un suport al documentelor care să le susţină (inexistenţa unui dosar). Acest fapt care a condus la înmatricularea unui autoturism, marca Mercedes SL 350, semnalat ca fiind sustras de pe teritoriul altui stat, iar prin această acţiune de înşelare a sistemului procedural de înmatriculare s-a produs atât un avantaj material beneficiarului înmatriculării inculpatul C.M., cât şi o pagubă statului, prin eludarea plăţii taxelor aferente înmatriculării unui vehicul”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

În afară de informaţiile false furnizate celui de la Înmatriculări, Curt i-a livrat angajatului SPCRPCÎV Olt şi un act de identitate al unei alte persoane pe numele căreia s-a efectuat înmatricularea, fără ca aceasta să-şi dea acceptul ori să aibă cunoştinţă că i-a fost folosit respectivul document, mai spun procurorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here