AJOFM Olt organizează o nouă ediţie a Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi, la Slatina şi Caracal

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt va organiza, în data de 25 septembrie, în colaborare cu CCMP Europroject, la Slatina şi Caracal, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, Societăţile comerciale care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ din promotia 2015 beneficiază, potrivit legislaţiei actuale, de subvenţii pentru fiecare angajat. 

La Slatina, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi va fi organizată, începând cu ora 09.00, pe stadionul „1 Mai”, iar la Caracal evenimentul va fi găzduit de Agenţia Locală, în sediul de pe strada Nicolae Titulescu, nr.29. 
Angajatorii care deţin locuri de muncă disponibile şi doresc să participe la această acţiune pot transmite, în scris, la sediul AJOFM Olt, ofertă de locuri de muncă vacante, completând formularul “Situaţia privind locurilor de muncă vacante”, disponibil pe site-ul www.olt.anofm.ro, se arată într-un comunicat de presă al AJOFM. 
 

Societăţile comerciale care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ din promotia 2015, beneficiază, potrivit prevederilor Legii 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, de subvenţii pentru fiecare angajat. Aceste firme vor primi lunar, pe o perioadă de 12 luni, 500 lei pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului sau ai şcolilor de arte şi meserii, 600 lei pentru absolvenţii de învăţământ secundar superior sau învăţământ postliceal şi 750 lei în cazul absolvenţilor de învăţământ superior.

De asemenea, angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenţi din rândul persoanelor cu handicap primesc lunar, pentru fiecare absolvent, aceleasi sume pe o perioadă de 18 luni. 

„În acest scop, angajatorii trebuie să încheie o convenţie cu Agentia Judeţeană pentru Ocuparea Fortei de Muncă în termen de 12 luni de la data absolvirii”, a precizat purtătorul de cuvânt al AJOFM Olt, Elena Iordache. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here