Președintele FEG avea programată o întrevedere cu Oprescu: „Trebuia să construim Sala Polivalentă pentru CE din 2017. O să transmit că s-au complicat lucrurile. Suntem blestemați! Asta-i România noastră!”

Federația Română de Gimnastică este direct afectată de arestarea primarului Capitalei, Sorin Oprescu.  Pentru Președintele FRG, Adrian Stoica, reținerea edilului a fost picătura care a umplut paharul.

După ce oficialii Bucureștiului și-au luat angajamentul de a fi parteneri la Europenele de gimnastică din 2017, nicio lopată de pământ nu a fost scoasă de pe terenul unde urmează să fie construită o nouă Sală Polivalentă. După 17 luni de licitații și contestații, Primăria București urma să anunțe în septembrie compania Astaldi drept câștigătoare, scrie GSP.

Întîrzierea demarării lucrărilor l-au determinat pe președintele Federației Europene de Gimnastică, Georges Guelzec, să solicite o întrevedere cu primarul Sorin Oprescu pentru a primi garanții că sala va fi gata la timp pentru găzduirea CE 2017. Întîlnirea dintre Oprescu și Guelzec a fost stabilită pentru ziua de 23 septembrie.

“Cum să rămînă? Ca naiba! Omul vrea neapărat să vină la București să se întîlnească cu primarul Bucureștiului! Ce să fac? Să solicit drept de vizită în arest?”, le-a spus Stoica jurnaliștilor de la GSP.

În aceste condiții, lui Adrian Stoica nu îi rămâne decât să-l sune pe șeful Federației Eruopene de Gimknastică și să amâne întâlnirea până când lucrurile vor intra în normal la Primăria Capitalei.

“Tot ce se întîmplă în România e de noaptea minții! Toată povestea cu sala polivalentă este o  telenovelă fără sfîrșit. Nici cel mai sumbru scenariu al meu nu arăta așa. Sîntem blestemați! Nu știu ce să zic. Cei de la Federația Europeană au rezerve mari. Noi am candidat cu Bucureștiul. Schimbarea orașului gazdă implică o altă procedură, trebuie un nou vot în structurile organizației europene. Nu e chiar așa de simplu. De aceea, Georges Guelzec a dorit să vină aici și să obțină asigurării că sala va fi gata la timp… O să transmit că aici, la București, lucrurile s-au complicat și că dacă doresc să desemneze o altă gazdă pentru Europene să o facă. Eu nu mai pot să continui acest demers în aceste condiții nebune. Nu mai rezist. Repet. Este ceva de noaptea minții! Asta-i România noastră!”, a mai spus șeful FRG.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here