AJOFM Olt anunţă noi locuri de muncă în Israel, în construcţii. Ce condiţii se cer şi ce salarii se oferă

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt reaminteşte muncitorilor calificaţi în domeniul construcţiilor că pot obţine contracte de muncă în Israel prin ANOFM, în baza unui protocol semnat între autorităţile române şi cele israeliene. 

Cetăţenii români pot obţine locuri de muncă în construcţii, în Israel, angajările putându-se face în baza protocolului privind recrutarea muncitorilor români pentru lucrări temporare în domeniul construcţiilor în Statul Israel, încheiat la 24 iunie 2014 între Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice din România şi Ministerul Afacerilor Interne din Israel, anunţă, miercuri, prin intermediul unui comunicat de presă, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt. „Protocolul este pus în aplicare de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă din România şi Autoritatea pentru Populaţie, Emigrare şi Frontieră din Israel”, se mai arată în documentul citat.

Persoanele interesate trebuie să aibă calificare şi experienţă în meseriile de dulgheri pentru cofraje de construcţie industrializată, fierari – betonişti, îndoirea fierului şi zidari – faianţari, specializaţi în acoperirea podelelor şi pereţilor cu faianţă (în cele trei specializări se cere cunoaşterea citirii planurilor de construcţii este obligatorie) şi zidari – tencuitori pentru lucrări de tencuit.

Cei interesaţi trebuie să nu fi lucrat anterior în Israel, să nu aibă rude de gradul I care lucrează deja în această ţară, cu excepţia fraţilor, să nu aibă cazier judiciar, să fie apţi psihic şi fizic de muncă intensă în condiţiile climatice specifice statului de destinaţie, inclusiv muncă la înălţime şi manipulare de greutăţi şi să nu sufere de anumite boli cronice.

Contractele de muncă se încheie pentru o perioadă de un an, cu posibilitatea de prelungire până la o durată maximă de 63 de luni. Salariu lunar minim brut estimat este de 1.540 de dolari americani.

Persoanele interesate se pot înscrie la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, având asupra lor următoarele documente o cerere tip, curriculum vitae, declaraţie – tip bilingvă, copie după cartea de identitate, copie după paşaport, copii după actele de studii şi de calificare (toate paginile scrise), după caz, copii după documentele care atestă experienţa sau vechimea în muncă, după caz şi cazier judiciar valabil, în original.

Informaţii legate de cazare, asigurare medicală, transport, viză, modalitatea de recrutare, cheltuieli ocazionate de procesul de recrutare, condiţii de muncă şi de viaţă etc. se găsesc pe pagina web a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă – www.anofm.ro sau la sediile agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă din raza de domiciliu (Compartimentele EURES).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here