Direcţia de Sănătate Publică: Populaţia judeţului Oltul continuă să scadă de la un an la altul

Deşi numărul bolilor noi a înregistrat scăderi foarte mari în ultimii ani, lucru care denotă creşterea calităţii actului medical, populaţia Oltului a scăzut, şi ea, îngrijorător, potrivit unui raport al Direcţiei de Sănătate Publică Olt, prezentat, marţi, de responsabilii instituţiei la prefectura Olt, în cadrul şedinţei de Dialog Social.
Făcând o analiză succintă a indicatorilor demografici, observăm că, faţă de anul anterior, numărul populaţiei judeţului este în scădere, numărul naşterilor este, şi el, în continuă scădere, în vreme ce numărul deceselor generale este în creştere, se arată în documentul citat.
 
„Acest fapt duce la deteriorarea continuă a sporului natural (diferenţa dintre natalitate şi mortalitate) care a ajuns la -8,75”, precizează reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Olt. 
 
Sunt şi semnale pozitive. În ceea ce mortalitatea infantilă, maternă, mortinatalitatea (născuţi morţi), precum şi întreruperile de sarcină sunt în scădere, ceea ce denotă creşterea calităţii îngrijirilor în cadrul asistenţei mamei şi copilului. 
 

Şi la nivelul îmbolnăvirilor s-au observat scăderi. Astfel, în anul 2014 s-a înregistrat o scădere importantă a numărului cazurilor noi de îmbolnavire. „Depistarea precoce a bolii şi tratamentul instituit cât mai aproape de debutul afecţiunii sunt factori care ameliorează starea de sănătate”, se mai reliefează în raport. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here