Viteză redusă la 50 km/h în intersecţiile DN 65 cu drumurile judeţene din cauza accidentelor grave

Secţia Drumuri Naţionale (SDN) Slatina va impune, în colaborare cu Poliţia Rutieră Olt, un program de reducere a vitezei de circulaţie în intersecţiile de pe drumurile naţionale, în special pe cele de pe Drumul European E 574 (DN 65), pe care viteza de circulaţie este reglementată la 100 km/h. Măsura va fi luată în contextul în care în aceste puncte numărul accidentelor rutiere mortale este în creştere.

În urma analizării şi studiului pe teren a traficului în aceste puncte, s-a hotărât ca în intersecţiile DN 65 cu DJ 644 de la Bobiceşti (km 30+450),  DJ 677 de la Slătioara (km 47+343), DJ 703 C de la Scorniceşti (km 72+400) şi Optaşi (km 82+115), sa se reduca gradual viteza pana la 50 km/h. 
 
„Intersecţiile cu cel mai ridicat risc de evenimente rutiere sunt cele în care drumul national european se intersectează cu drumuri judeţene intens circulate, în special de trafic greu. Pentru semnalizarea celor patru intersectii este nevoie de montarea indicatoarelor rutiere adecvate. SDN Slatina a demarat deja aceasta acţiune prin solicitarea mijloacelor de semnalizare necesara la D.R.D.P. Craiova, care in limita fondurilor disponibile va proceda la achiziţionarea lor iar SDN Slatina, după primirea lor, va trece în regim de urgenţă la montarea pe teren”, a precizat, marţi, directorul SDN Slatina, Adrian Motorga.
 
Subiectul a fost discutat în mai multe rânduri de autorităţile judeţului după ultimele accidente rutiere grave petrecute pe DN 65, la Bobiceşti şi Slătioara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here