Prejudicii de peste patru miliarde de lei vechi descoperite de inspectorii antifraudă în Olt

Controalele desfăşurate luna trecută de Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) în Olt au scos la iveală prejudicii de peste 4,2 miliarde de lei vechi, în special în domeniul comerţului şi în construcţii. Pentru neregulile constatate, inspectorii antifraudă au aplicat amenzi de aproape un miliard de lei vechi, au dispus măsuri asigurătorii pentru active de peste 16 miliarde lei vechi şi au confiscat sume de bani care totalizează peste 220 milioane lei vechi. 
 

În cadrul controalelor desfăşurate în august, inspectorii antifraudă au identificat în Olt prejudicii totale de 425.109 de lei cauzate bugetului de stat, în domenii de activitate precum comerțul cu produse alimentare și nealimentare, cu plante tehnice și cereale, morărit și panificație sau construcții și materiale de construcții. Pentru recuperarea prejudiciilor, inspectorii DGAF au dispus instituirea de măsuri asigurătorii asupra unor active identificate în valoare de 1.607.407 de lei, iar într-un caz au înaintat sesizare penală către procurori. 

Pe lângă activitatea de investigare a fraudelor și destructurare a lanțurilor tranzacționale constituite pentru prejudicierea bugetului statului, inspectorii antifraudă au constatat și contravenții pe care le-au sancționat cu amenzi în valoare de 80.500 lei. Reprezentanţii DGAF au procedat şi la confiscarea unor sume de bani, venituri ilicite și bunuri în cuantum de 22.161 lei, precum și la suspendarea activității comerciale a unui operator economic. 

„Printre cele mai frecvente abateri constatate se numără deţinerea la punctul de lucru a unor sume care nu pot fi justificate, încălcarea obligației de a emite bon fiscal sau emiterea de bonuri cu o valoare inferioară preţului de vânzare. Acţiunile de control, efectuate în baza sesizărilor primite la TelVerde și analizei de risc fiscal, vor continua în acelaşi ritm în scopul îmbunătăţirii conformării fiscale voluntare şi a disciplinei financiare în domeniul comerţului, alimentaţiei publice şi prestărilor de servicii”, a declarat, pentru OLT-ALERT, purtptorul de cuvânt al DGAF, Alexandru Cristea. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here