Darius Vâlcov, umilit în fața judecătorilor: Omul său de încredere, Şuşală, a spus tot ce au făcut ilegal

Darius Vâlcov a ascultat marţi, timp de trei ore, în instanţă, cum fostul său şofer – cel mai apropiat colaborator, de altfel – le-a povestit magistraţilor cum au încălcat legea. A povestit cum şi de unde au fost cumpărate deja celebrele tablouri, dar şi despre firmele folosite în tranzacţiile frauduloase. Darius Vâlcov şi-a luat notiţe în sala de judecată.

Fostul şofer al lui Darius Vâlcov a refăcut în faţa judecătorilor traseul tablourilor celebre din galeriile de artă şi până în casa fostului ministru, acolo unde au ajuns să fie ascunse sub pereţi falşi.

„Până în 2014 am ajutat la achiziţionarea a aproximativ 180 de tablouri, după cum urmează: Darius Vâlcov îmi spunea ce sumă de bani să iau din seif, îmi spunea să iau legătura cu actuala soţie a vărului său, cu care mă duceam la diferite case de licitaţii de unde îi dădeam banii, ea plătea şi ridicam tablourile”, a declarat Lucian Şuşală.

Darius Vâlcov a ascultat cu atenţie declaraţiile fostului subaltern, ba chiar şi-a notat o parte din spusele acestuia. Mai ales când fostul şofer a povestit cum i-ar fi cerut Darius Vâlcov să distrugă probe.

„În iarna lui 2014 şi începutul lui 2015, Darius Vâlcov mi-a spus că există o anchetă la DNA şi că ar fi bine să distrug agende, acte sau informaţii din calculatoare care ar putea să îl incrimineze sau care ar putea să ajute ancheta”, a mai declarat Lucian Şuşală.

Fostul şofer a dat o declaraţie de trei ore în care a povestit cum, la ordinul lui Darius Vâlcov, a înfiinţat şi administrat firme la cererea acestuia. Declaraţia a fost dată la primul termen al procesului care presupune recunoaşterea faptelor.

Darius Vâlcov este judecat pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni comerciale incompatibile cu demnităţile publice deţinute. Se va reîntorce în faţa judecătorilor pe 10 noiembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here