După cinci luni de absenţă, CFR Călători reintroduce trenuri pe ruta Caracal-Corabia

După o absenţă de cinci luni, CFR Călători reintroduce trenuri pe ruta Caracal-Corabia, au anunţat reprezentanţii companiei. Circulaţia va fi reluată din 7 octombrie.

Reprezentanţii CFR Călători au anunţat că, începând cu 7 octombrie, vor fi reintroduse în circulaţie şase trenuri pe ruta Caracal-Corabia.

„Prin această decizie, CFR Călători răspunde numeroaselor solicitărilor sosite din partea cetățenilor și a autorităților locale, asigurând astfel conectarea locuitorilor din zonă cu orașe importante din țară precum București, Craiova, Slatina, Roșiori și cu alte localități de pe harta feroviară a județelor Olt, Teleorman, Vâlcea și Dolj”, se arată într-un comunicat de presă al CFR Călători.

Astfel, şase trenuri vor parcurge distanța Caracal – Corabia și retur în aproximativ o oră şi vor deservi locuitorii tuturor localităţilor din parcurs (Corabia, Vișina Veche, Vișina, Studina, Studinița, Frăsinet, Deveselu). Acestea vor circula în regim Regio, accesibile din punct de vedere al prețului de achiziție al biletelor de călătorie. Un bilet clasa a 2-a costă 7 lei, un abonament lunar cu număr nelimitat de călătorii 147 lei, iar pentru elevi și studenți un abonament lunar costă 73,5 lei, aceștia beneficiind de 75 % reducere din tariful inițial de transport. 

În plus, trenurile R 9400 / R 9409 în relația Piatra Olt – Caracal și retur vor avea orarul adaptat la ora de plecare la legătură a noilor trenuri. 

„Înainte de călătorie, recomandăm tuturor pasagerilor să se asigure că au achiziționat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare. În punctele de oprire Corabia, Vișina Veche, Vișina, Studina, Studinița, Frăsinet, Deveselu, Grupa Tehnică Caracal și Canton 239+700, unde CFR Călători nu are case de bilete, călătorii au obligaţia de a-şi procura biletele de la conductorul de tren, care va aplica tariful de la casa de bilete”, se mai arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here