VIDEO România-Finlanda 1-1. Tricolorii sunt obligaţi să câştige în Feroe pentru a fi siguri de calificare

La ultimul meci de acasă în preliminariile Euro 2016, România a fost condusă de Finlanda, dar Hoban a adus pe final a patra remiză consecutivă pentru tricolori. S-a terminat 1-1 pe Arena Naţională, iar naţionala lui Anghel Iordănescu trebuie să câştige în ultima etapă, în deplasare cu Insulele Feroe, pentru a fi sigură de prezenţa la turneul final.

Cu o etapă înainte de finalul calificărilor, România este pe locul 2 în grupa F, cu 17 puncte, cu unul mai mult decât Ungaria, care a revenit de la 0-1 pe teren propriu cu Insulele Feroe şi s-a impus cu 2-1.

În faţa unei asistenţe record pentru Arena Naţională, tricolorii au avut marile ocazii ale primei reprize. Keşeru a ratat cele mai multe şanse, trei, iar Bogdan Stancu, autorul ueni duble în tur, a trimis în bară.

Românii au atacat cu toate liniile, iar Dragoş Grigore şi Papp au trecut la rândul lor pe lângă gol. La cealaltă poartă, Tătăruşanu a fost pus la treabă o singură dată, când a avut un reflex excelent la şutul deviat al lui Pohjanpalo.

După ce Torje a tras şi el în bară, iar Keşeru a irosit o altă oportunitate mare de a înscrie, finalndezii au dat lovitura în minutul 66. Pukki i-a păcălit uşor pe Chiricheş şi Dragoş Grigore şi i-a pasat foarte bine lui Pohjanpalo, care l-a executat pe Tătăruşanu cu sânge rece.

Lucrurile puteau deveni dramatice pentru România. În minutul 72, oaspeţii puteau primi un penalty, iar Dragoş Grigore putea fi eliminat, după o intervenţie asupra lui PUkki. Nordicii au continuat să fie extrem de periculoşi pe contraatac şi au mai ratat două şanse mari, prin Ring şi Pukki, înainte ca publicul să-şi piardă răbdarea şi să ceară demisia selecţionerului.

Cu toate acestea, tricolorii au egalat în primul minut al prelungirilor, prin Hoban, după ce Hradecky respinsese şutul iniţial al lui Florin Andone. România a salvat un punct şi depinde doar de ea să închidă discursul calificării directe la Euro în Insulele Feroe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here