FOTO Ilarian Ionescu, condus pe ultimul drum cu maşinile de la Criminalistică în fruntea cortegiului

Fostul șef al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, colonelul în retragere Ilarian Ionescu, a fost condus, vineri, pe ultimul drum, de familie, rude, de zeci de prieteni şi foşti colegi. Până să ajungă la Cimitirul Strehareţi, cortegiul s-a oprit şi la sediul instituţiei pe care Ilarian Ionescu a condus-o vreme de patru ani.

Plecând de la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, unde trupul neînsufleţit al fostului poliţist fusese depus pentru ca cei ce l-au cunoscut să-şi poată lua rămas bun de al el, cortegiul a poposit o vreme şi la sediul IPJ Olt, instituţie pe care Ilarian Ionescu a condus-o în perioada 1997 – 2001, după ce condusese ani buni Serviciul Criminalistic. De aici, cortegiul, în frunte cu maşinile de la Criminalistică cu semnalele luminoase în funcţiune, s-a îndreptat către locul de veci din Cimitirul Strehareţi. 

Colonelul în rezervă Ilarian Ionescu, şef IPJ Olt în perioada 1997 – 2001, a murit în noaptea de marţi spre miercuri, într-un spital din Bucureşti, decesul survenind la o lună după ce medicii l-au supus la o nouă intervenţie chirurgicală pe creier. Extrem de bolnav, suferind de tumoră la creier pentru îndepărtarea căreia medicii au făcut o primă operaţie în urmă cu mai mulţi ani, Ilarian Ionescu a pierdut lupta cu boala din cauza imunităţii foarte scăzute.
 

Ilarian Ionescu a lucrat mai mulţi ani ca şef al Serviciului Criminalistic din cadrul IPJ Olt. În perioada 1997 – 2001 a fost şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, iar în 2004 a ieşit la pensie. 

El a fost şi un împătimit fotograf, făcând parte ani şi ani din Fotoclubul „Solaris”, al cărui membru fondator a fost, alături de regretatul Visi Ghencea, Valeru Ciurea, Hashim Memish, Vladimir Economu, avocatul Victor Popescu şi de alţi pasionaţi de fotografia artistică. 

Dincolo de asta, Ilarian Ionescu a fost un profesionist în meseria pe care şi-a ales-o, aceea de poliţist criminalist. Dumnezeu să-l odihnească!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here