Sute de amenzi aplicate de poliţiştii din Olt, în doar două zile, în cadrul ,,Rail action day 24 – Blue”

Pe parcursul a două zile, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi – Inspectoratul General al Poliţiei Române, peste 240 de poliţişti olteni au participat la acţiunea internaţională ,,Rail action day 24 – blue”, organizată simultan în Europa şi Statele Unite ale Americii pentru siguranţa transporturilor feroviare. Oamenii legii au aplicat sute de amenzi contravenţionale şi au recuperat mii de kilogramen de metale asupra cărora există suspiciuni că ar fi fost furate.

Sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi – Inspectoratul General al Poliţiei Române, poliţiştii olteni au acţionat în cadrul ,,Rail action day 24 – blue”, activitate organizată, în perioada 7 – 8 octombrie, la nivel european şi în Statele Unite ale Americii, sub egida RAILPOL – Organizaţia profesională a poliţiilor transporturi feroviare din Europa.

Astfel, 247 de poliţişti din cadrul structurilor de poliţie transporturi, ordine publică, investigaţii criminale, rutieră şi investigarea criminalităţii economice au acţionat, pe raza judeţului Olt, pentru prevenirea furturilor de componente din infrastructura feroviară, din sistemul energetic naţional, din reţele de telecomunicaţii şi din sistemul de îmbunătăţiri funciare. De asemenea, s-au desfăşurat activităţi pentru depistarea societăţilor comerciale cu profil de colectare a materialelor feroase şi neferoase care nu respectă legislaţia în domeniu.
 

„În cele două zile, au fost efectuate controale la 45 de centre de colectare a materialelor reciclabile, de-a lungul a 4 linii de cale ferată şi au fost verificate 4 staţii de cale ferată. În urma activităţilor desfăşurate, au fost recuperate 1700 kg. de metale, cu privire la care există suspiciuni că ar fi fost sustrase”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul şef Claudia Radu.

Poliţiştii rutieri au acţionat pentru siguranţa transporturilor efectuate pe drumurile publice şi au constatat 253 de contravenţii, au reţinut 8 permise de conducere şi au retras 6 de certificate de înmatriculare.

Poliţia Română continuă acţiunile în trenuri, în staţiile şi triajele CFR, precum şi pe drumurile publice, pentru siguranţa feroviară şi rutieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here