Prezența la vot pentru alegerea președintelui PSD, 97,78% în Olt. Aproape toţi votanţii, cu Dragnea

După cum era de aşteptat, în Olt s-a înregistrat un procent covârşitor la votul de duminică pentru alegerea preşedintelui PSD, 97,59% dintre membrii de partid fiind prezenţi la urne. Dintre aceştia, 99,59% l-au votat pe Liviu Dragnea ca lider absolut.

Preşedintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, a declarat că era de aşteptat o asemenea prezenţă la vot în judeţ şi că această procedură de alegere a preşedintelui este nu doar legitimă, ci şi cea mai populară şi democratică dintre modalităţile de alegeri interne.

„Era de aşteptat să avem o asemenea prezenţă la vot şi un asemenea procent al celor care sunt de acord ca Liviu Dragnea să fie preşedintele partidului. În ceea ce priveşte procedura adoptată, ea nu este doar legitimă, fiind cuprinsă în statut, ci şi cea mai populară şi democratică dintre modalităţile de alegeri interne ale unui partid”, a declarat, pentru OLT-ALERT, Marius Oprescu.

Potrivit statisticilor PSD Olt, prezenţa la vot a 97,78% dintre membrii de partid înseamnă un număr de peste 16.000 de oameni. Procesul de votare a început la ora 08.00 şi s-a încheiat la ora 20.00, în fiecare dintre cele 112 localităţi ale judeţului existând câte o secţie de votare, cu excepţia oraşelor Slatina, Caracal, Corabia şi Piatra Olt, unde au fost deschise mai multe secţii. La Slatina, un punct de votare a fost amenajat în sediul organizaţiei, iar un altul în incinta Bibliotecii Juudeţene, într-un spaţiu închiriat.
 

Florin Iordache, preşedintele comisiei electorale din PSD a anunţat o prezenţă de 81,23% la vot pentru alegerea preşedintelui PSD, la nivel naţional. 

Cea mai mare prezenţă la vot a fost în Olt, Teleorman, Maramureş, Ialomiţa, Gorj, Galaţi şi Dolj. Prezenţă mai slabă a fost în Bacău, Cluj şi Vâlcea.

După câteva încercări eşuate ale unor social-democraţi de a-i face concurenţă lui Liviu Dragnea, acesta a reuşit să-i înlăture, într-o formă sau alta, pe cutezătorii Robert Negoiţă, Şerban Nicolae şi Daniel Savu, nevoiţi să se retragă din cursă, astfel că Dragnea a rămas să se lupte cu el însuşi.
 

Cursa electorală de duminică a fost, însă, mai mult decât un test politic, PSD declanşând cea mai amplă cercetare sociologică realizată vreodată de un partid din România. Liderii social-democraţi vor să afle părerea românilor referitoare la Liviu Dragnea şi la guvernarea PSD. Milioane de chestionare au fost, astfel, distribuite simpatizanţilor social-democraţi, care le-au împărţit apropiaţilor care, la rândul lor, trebuie să-şi spună părerea despre PSD, Liviu Dragnea şi guvernarea Ponta.

Chestionarul are 2 pagini şi conţine 11 întrebări. Social democraţii vor să afle care este cea mai importantă măsură pe care PSD trebuie să o ia pentru familia celui chestionat şi care dintre măsurile luate de guvernul Ponta i-a nemulţumit. Liviu Dragnea testează şi câteva dintre proiectele sale politice: comasarea tuturor alegerilor într-un singur an, la un interval de 5 ani, modificarea Constituţiei, descentralizarea şi regionalizarea. PSD este interesat şi de opinia românilor despre lupta anti corupţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here