POLITICĂ Senatorul Mihai Niţă, preşedintele ALDE Olt, posibil candidat la Primăria Slatina

Senatorul Mihai Niţă, preşedinte al ALDE Olt, este posibil să intre în cursa electorală pentru funcţia de primar al Slatinei. Anunţul a fost făcut, vineri, de conducerea organizaţiei.

Deşi nu a intrat în competiţia internă pentru desemnarea candidatului ALDE la funcţia de primar al Slatinei, senatorul Mihai Niţă ar putea fi el cel care să îşi asume sarcina de a intra în cursa electorală din 2016 pentru acest post. „Este posibil orice. Este posibil să intru şi în competiţia internă pentru desemnarea candidatului”, a declarat Niţă.

O asemenea decizie nu va fi luată însă decât dacă Cristian Bircea şi Ioan Ciugulea, care au intrat în competiţia internă a organizaţiei pentru desemnarea candidatului cu cele mai mari şanse la Primăria Slatina, nu se vor regăsi într-un procent bun în intenţia de vot a populaţiei.

„Dacă nici unul dintre noi nu îndeplineşte profilul necesar, atunci preşedintele partidului e normal să îşi asume această sarcină”, a declarat preşedintele executiv al ALDE Olt, Ioan Ciugulea.

Ioan Ciugulea şi Cristian Bircea, co-preşedintele ALDE Slatina, au intrat într-o competiţie internă pentru desemnarea candidatului pentru funcţia de primar al Slatinei.

Singurele partide care şi-au desemnat deja oficial candidaţii pentru Primăria Slatina sunt PMP, care îl va arunca în luptă pe profesorul Victor Iacobescu, şi PSD, care a decis să meargă pe mâna deputatului Emil Moţ.

Conducerea PNL Olt a anunţat că săptămâna viitoare va anunţa, şi ea, candidatul pentru funcţia de primar al municipiului-reşedinţă de judeţ. Liberalii au organizat, şi ei, o competiţie interne în care s-au înscris doctorul Sorin Brătoi, Marius Bălaşa, consilier în cadrul Ministerului Educaţiei, şi oamenii de afaceri Marian Căruntu şi Gabriel Buliteanu. Competiţia a luat sfârşit printr-un sondaj de opinie. Pe surse a apărut zvonul că cel care ar fi câştigat competiţia ar fi Sorin Brătoi. Aici lucrurile sunt mai complicate pentru că dinspre tabăra liberală au apărut informaţii potrivit cărora atât competiţia, cât şi rezultatele sondajului, efectuat de o firmă de profil din Iaşi, ar fi fost fraudate prin implicarea deputatului Gigel Ştirbu, co-preşedinte al organizaţiei judeţene, care ar avea înţelegeri cu UNPR şi PSD ca PNL să nu câştige fotoliul de primar al Slatinei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here