Fals, uz de fals şi delapidare la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Olt

O casieră a Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Olt este cercetată pentru de fals, uz de fals şi delapidare după ce femeia a încasat circa 200 de milioane de lei vechi, reprezentând debitele unor cetăţeni, cumă pe care nu a raportat-o.

Casiera AJPIS, Mariana Ciucă ar fi încasat, în mod fraudulos, bani de la peste 42 de persoane cărora le dădea câte un exemplar al chitanţei, celălalt exemplar rupându-l.

Împotriva femeii a fost depusă o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoriei Slatina, ea fiind acuzată de fals, uz de fals şi delapidare. De asemenea, conducerea instituţiei, care a confirmat informaţiile, a sesizat şi Comisia de disciplină, şinând cont că angajata are şi calitatea de funcţionar public.

„Urmare a unor suspiciuni de fraudă la casieria de la nivelul AJPIS s-a constituit o comisie care să stabilească întinderea reală a prejudiciului. Totodată, au fost sesizate organele de cercetare penală şi Comisia de disciplină, având  în vedere calitatea de funcţionar public al casierei. Până la încheierea activităţii Comisiei desemnate, instituţia nu face niciun comentariu cu privire la valoarea exactă a prejudiciului, iar în acest sens vă rugăm să formulaţi o cerere în baza Legii 544/2001, privind accesul la informaţiile de interes public, cu precizarea că cererea va parcurge procedura operaţională privind comunicarea de informaţii stabilită la nivelul ANPIS”, a declarat Ileana Ghiţă, directorul executiv al AJPIS Olt, citată de Gazeta Nouă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here