Mai mulţi tineri liberali olteni au donat sânge pentru victimele din Clubul Colectiv. „Nu e o acţiune politică”, au spus ei

Afectaţi emoţional de tragicul eveniment petrecut vineri seară în Clubul Coletcin din Capitală, unde zeci de tineri au pierit în flăcări şi alte 150 de persoane au ajuns cu răni la spitalele de urgenţă din Bucureşti, mai mulţi tineri liberali din Slatina au răspuns apelului făcut de autorităţi şi au donat sânge pentru victime.

 
Acţiunea a fost iniţiată de Marian Călin, co-preşedintele Tineretului Naţional Liberal Olt, care a ţinut să precizeze că gestul său şi al celorlalţi tineri nu are nici o încărcătură politică, ci doar una umană.
„Acţiunea noastră nu are o conotaţie politică pentru că în astfel de momente nu faci politică, nu tratezi o asemenea tragedie ca pe o oportunitate, şi ţin să subliniez acest lucru. Este un gest spontan de profundă umanitate faţă de cei aflaţi în mare suferinţă. Ştim că recuperarea în astfel de situaţii durează foarte mult timp, este costisitoare şi e nevoie de foarte mult sânge, astfel că şi noi, poate mai mulţi decât acum, vom mai face ceea ce am făcut astăzi”, a declarat Marian Călin.
 
Ei s-au înfiinţat luni dis-de-dimineaţă la Centrul de Transfuzii Slatina şi au făcut ceea ce fiecare dintre noi trebuie să facă în aceste zile.

„Fiecare dintre noi putem face acest gest, simplu, onest, din toată inima. Eu mi-am sunat prietenii si apropiaţii, iar aceştia nu au spus nu initiaţivei mele, mai ales că am mai făcut acest lucru în cadrul campaniei “Donează Viaţă”. Vreau să le mulţumesc celor mi s-au alăturat astăzi. Totodată, le transmit, îndurerat, sincere condoleanţe familiilor celor care şi-au pierdut viaţa şi doresc sănătate supravieţuitorilor, sănătate şi speranţă, iar cadrelor medicale – putere de muncă în tot acest efort contracronometru”, a mai spus Marian Călin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here