După incendiul din Bucureşti, agenţii economici din Olt, informaţi în domeniul apărării împotriva incendiilor

Prefectul județului Olt, Silviu Neacşu, a avut, luni, o întâlnire de lucru cu șefii Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Jandarmeriei și Inspectoratului pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia au fost abordate aspecte legate de obligațiile legale ce le revin agenților economici și instituțiilor publice privind apărarea împotriva incendiilor. Prefectul de Olt a dat adunarea după teribilul incendiu petrecut vineri seară în Clubul Colectiv din Capitală.

Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Olt, în perioada următoare autrităţile vor desfășura o campanie de informare privind modul de aplicare a prevederilor legale în domeniul apărării împotriva incendiilor, atât la nivelul agenților economici care desfășoară activități ce presupun risc la incendiu (în special cluburi, discoteci, restaurante, centre comerciale, centre și cămine culturale etc.), cât și la nivelul instituțiilor publice. 

„Acțiunea se va adresa și unităților spitalicești din județ, la nivelul unităților de învățământ având deja loc o astfel la acțiune la sfârșitul săptămânii trecute. În același timp, s-a solicitat Inspectoratului de Stat pentru Controlul și Transportul Rutier să efectueze o inspecție a microbuzelor destinate transportului elevilor, din punct de vedere tehnic și al dotării cu stingătoare de incendiu, truse medicale etc, dar și cu privire la respectarea numărului de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare”, se mai arată în comunicatul prefecturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here