Patron din Slatina, arestat pentru evaziune fiscală de peste şapte milioane lei cu autoturisme second-hand

Patronul unor firme din Slatina a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a dat o gaură de peste şapte milioane de lei la bugetul statului, nedeclarând organelor fiscale mai multe achiziţii fiscale intracomunitare de autoturisme second-hand şi vânzarea lor ulterioară în ţară.
 
 Mihai Claudiu Matei este bănuit că, în calitate de administrator şi împuternicit administrator al unor societăţi comerciale, în perioada 2009 – 2012 nu a înregistrat în evidenţele contabile şi nu a declarat la organul fiscal teritorial mai multe achiziţii intracomunitare de autoturisme second-hand şi livrările acestora pe teritoriul României, la diferite persoane fizice sau juridice.
 

Totodată, bărbatul a refuzat în mod nejustificat să pună la dispoziţia organelor de control documentele de evidenţă contabilă ale societăţilor, sustrăgându-se astfel de la efectuarea verificărilor financiare şi fiscale.

 
„La data de 9 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au luat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, împotriva unui bărbat, din municipiul Slatina, judeţul Olt, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Marţi, 10 noiembrie, Tribunalul Olt a admis propunerea organelor de urmărire penală şi a dispus arestarea preventivă pentru 30 zile a bărbatului”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul şef Claudia Radu.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională a bărbatului este de 7.082.339 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here