Dănciulescu, la Slatina: „Ar fi păcat ca un oraş atât de frumos să nu mai aibă echipă de fotbal”

Produs al fotbalului slătinean, Ionel Dănciulescu, regretă că oraşul de pe malul Oltului se află la un pas de a nu mai fi reprezentat în fotbalul de performanţă. După cum se ştie, singura echipă ce mai activează în eşaloanele superioare, FC Olt Slatina, este în pragul desfiinţării.

Fotbalist ce a agăţat ghetele în cui, în urmă cu mai bine de doi ani, fostul mare atacant dinamovist, Ionel Dănciulescu, a revenit pe teren în amicalul cu FC Olt Slatina. Jucătorul cu cele mai numeroase prezenţe în Liga I a evoluat pentru prima dată de la plecarea sa în fotbalul mare pe Stadionul „1 Mai”. Jocul s-a dorit a fi, pe lângă strângerea de fonduri pentru ca gruparea slătineană să încheie turul, unul al retragerii oficiale din fotbal a fostului atacant dinamovist, născut în Slatina.

„E o bucurie imensă, nu am evoluat niciodată ca jucător profesionist pe acest stadion, în oraşul unde m-am născut, m-am format ca om, ca jucător. Nu e simplu să joci fotbal după trei ani în care m-am lăsat, dar important e că am fost alături de prieteni, de oamenii din oraş. Sper ca lumea să susţină echipa FC Olt, pentru că este păcat să dispară. Slatina întotdeauna a dat fotbalişti de valoare în fotbalul românesc, ar fi păcat ca un oraş aşa frumos să nu mai aibă o echipă de fotbal”, a declarat, după amicalul susţinut de Dinamo cu FC Olt Slatina, Ionel Dănciulescu.

„Factorii decizionali să se pună la masa tratativelor, să ajute această echipă”

Jucător descoperit de profesorul Ion Pîrvulescu, Ionel Dănciulescu, speră ca echipa slătineană să nu fie lăsată să moară.

„E timpul ca factorii decizionali din acest oraş să lase interesele personale, să se pună la masa tratativelor şi să ajute acesta echipă. Mi-aş dori ca oraşul Slatina să aibă echipă într-un eşalon superior. Nu se ştie niciodată când noi, cei care am jucat în fotbalul românesc atâţia ani, ne vom întoarce şi vom ajuta aceasta echipă să fie una de prim-plan.”, a mai spus „Danciu-gol”.

Din cauza lipsei finanţării, FC Olt Slatina, care ocupă primul loc în clasamentul seriei Ligii a III-a, având şanse reale de promovare, riscă să se desfiinţeze în iarnă. Amicalul ce s-a desfăşurat, sâmbătă, pe Stadionul „1Mai”, în compania grupării Dinamo Bucureşti, ar putea rămâne în amintirea iubitorilor fotbalului slătinean ca ultimul joc susţinut de echipa locală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here