Patron din Giuvărăşti, cercetat sub control judiciar pentru o evaziune de peste 600.000 de lei

Patronul unei societăţi comerciale din Giuvărăşti este cercetat de poliţişti sub control judiciar pentru o gaură de pestem 600.000 de lei dată bugetului de stat prin faptul că ar fi înregistrat în evidenţa contabilă mai multe operaţiuni fictive.

Mai precis, bărbatul din Giuvărăşti, Nicuşor Leonard Popa, de 38 de ani, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă operaţiuni fictive de aprovizionare cu mărfuri de la mai multe societăţi comerciale.

 
„În fapt, acesta este bănuit că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada 2008 – 2012, a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii achiziţii fictive de bunuri şi prestări servicii, de la mai mulţi furnizori din ţară, cu scopul de a diminua baza impozabilă. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională a bărbatului este de 617.628 lei, reprezentând TVA şi impozit pe venit”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, comisarul şef Claudia Radu.
 

Inculpatul a fost reţinut, luni, de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Ulterior, el a fost prezentat Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, dar instanţa a dispus plasarea sa sub control judiciar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here