Alimentul nociv care distruge ficatul mai rău ca alcoolul: Descoperire şocantă

S-a descoperit alimentul nociv care distruge ficatul mai rău ca alcoolul.

Cu toţii ştim că alcoolul consumat în exces poate provoca boli grave de ficat, însă el nu este singurul factor nociv pentru sănătatea acestui organ.

O nouă boală a ajuns în topul afecţiunilor care duc la cedarea ficatului. Boala ficatului gras non-alcoolic poate duce la ciroză şi la diabet de tip 2.

Una dintre principala cauză a apariţiei acestei boli este consumul de zahăr. În urma unui studiu recent s-a descoperit că, deşi participanţii care au mâncat mult zahăr zilnic nu s-au îngrăşat decât cu 2%, ficatul lor a acumulat cu 27% mai multă grăsime. Medicii recomandă să reducem cantitatea de zahăr consumată zilnic şi să adoptăm un regim alimentar sănătos, bazat pe fructe şi legume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here