Poliţistul şpăgar din Potcoava rămâne în libertate. Cum a reuşit să-i păcălească omul legii de două ori pe anchetatori

Agentul de poliţie din Potcoava reţinut, joia trecută, după un flagrant, pentru luare de mită a reuşit să-i joace pe degete pe procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, a căror cerere de arestare preventivă nu a fost admisă nici de judecătorii olteni, nici de magistraţii de la Curtea de Apel Craiova. Deşi prins în timp ce prima mită 500 de lei, omul legii rămâne încă în libertate, jonglând, în mod subtil, cu procedura.

Fost avocat înainte de a deveni poliţist, agentul de poliţie Gabriel Adrinel Neagu şi-a folosit din plin cunoştinţele juridice pentru a rămâne în libertate după ce, iniţial, joia trecută, el a fost reţinut pentru 24 de ore. La capătul acestora anchetatorii au fost nevoiţi să îl pună în libertate după ce Tribunalul Olt a declinat, în aceeaşi zi, competenţa de soluţionare în favoarea Curţii de Apel Craiova. Măsura a fost impusă de faptul că omul legii a fost şi avocat înainte de intra în Poliţie, profesie suspendată la nivelul Baroului Olt pe perioada cât îşi exercită atribuţiile de poliţist, inculpatul prezentând documente în acest sens. Probabil că el a anticipat următorul pas al procurorilor, care s-au adresat, ulterior, Curţii de Apel Craiova cu propunerea de arestare preventivă. Nici această instanţă nu a admis solicitarea procurorilor motivând că cererea a fost formulată de un Parchet necompetent după calitatea persoanei.

 

„Respinge propunerea de arestare preventivă privind pe inculpatul Negu Gabriel Adrinel ca formulată de un Parchet necompetent după calitatea persoanei”, se arată în soluţia Curţii de Apel Craiova pronunţată la sfârşitul săptămânii trecute. Procurorii au formulat contestaţie la măsura magistraţilor craioveni.

 

Poliţistul Gabriel Neagu din Potcoava a căzut în plasa procurorilor în timp ce primea 500 de lei de la un şofer din Reşiţa pe care îl oprise în trafic pe raza oraşului, pentru încălcarea regulilor de circulaţie. În schimbul banilor omul legii a consemnat în procesul-verbal de constatare fapte mai puţin grave decât cele petrecute în realitate.

„La data de 25.11.2015 agentul de poliţie din cadrul Poliţia Oraşului Potcoava, N. G. A., în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe linie rutieră, a fost surprins în flagrant în timp ce a primit suma de 500 lei de la numitul R. A., din municipiul Reşiţa, judeţul Caraş Severin, care a condus un autoturism pe raza oraşului Potcoava, str. Principală, judeţul Olt, agentul de poliţie întocmind un proces verbal în care a consemnat fapte mai puţin grave decât cele întâmplate în realitate”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

În urma flagrantului, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de poliţist, acesta fiind reţinut pe o durată de 24 de ore pentru luare de mită. În dosar procurorii au reţinut nu una, ci două infracţiuni de mită, întrucât poliţistul şpăgar nu se află la prima abatere. El a mai primit, în urmă cu circa două săptămâni, 400 de lei de la un şofer din Bucureşti în aceleaşi condiţii.

„S-a reţinut că la data de 17.11.2015, agentul de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Potcoava, N. G. A.,  în timp ce se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe linie rutieră, a oprit în trafic un autoturism, pe strada Principală din oraş Potcoava, jud. Olt, condus de către numitul I. F. J., din mun. Bucureşti, aceasta efectuând un act contravenţional la regimul circulaţiei pentru care se impunea suspendarea permisului de conducere, însă agentul de poliţie efectuând un act contrar acestor îndatoriri, a primit suma de 400 lei pentru ca procesul – verbal pe care l-a întocmit să nu ateste datele reale”, se mai arată în comunicatul procurorilor.

De asemenea, poliţistul a fost destituit în 2003, tot pentru luare de mită. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a dat câştig de cauză, însă, astfel că în 2006 el a fost reîncadrat pe post.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here