FOTO/VIDEO Circa 1000 de oameni i-au întâmpinat, marţi, pe Principele Radu şi Principesa Margareta la Slatina

Moment istoric, marţi, de Ziua Naţională a României, la Slatina: Principele Radu şi Principesa Margareta, alături de Principesa Maria, au sosit, după prânz, cu trenul regal în municipiul-reşedinţă de judeţ, fiind primiţi de circa 1000 de persoane pe peronul gării. 

Alteţele Lor Regale au coborât pe peron, pe covorul roşu, în aplauzele gazdelor. S-a ascultat Imnul de Stat şi Imnul Regal al României, după care înalţii oaspeţi au gustat din tradiţionala pâine cu sare, au schimbat câteva cuvinte cu primarul Slatinei, au strâns mâini întinse către ele, după care au plecat mai departe. Emoţia generală a fost mare. Unul dintre oamenii care au reuşit să strângă şi să sărute mâna Alteţei Sale Principesa Margareta a izbucnit în plâns. 
 
Printre cei care au întâmpinat pe Alteţele Lor Regale s-au numărat prefectul Silviu Neacşu şi subprefectul Emanuel Oproiu, deputatul Emil Moţ, primarul şi viceprimarul municipiului, Emil Popa şi Cristian Bircea, reprezentanţi ai consiliului local, reprezentanţi locali ai unor organizaţii de caritate, precum Crucea Roşie Română, cu care familia regală a avut mai multe acţiuni comune, ai unor organizaţii care susţin regalitatea, dar şi ai unor partide politice.

Evenimentul a făcut parte dintr-o serie de acțiuni organizate de Casa Regală în onoarea zilei de 1 Decembrie, pentru a aduce un omagiu și a reface drumul Regelui Carol I de la Drobeta Turnu Severin la București, cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la fondarea statului român modern.

 

Unii dintre oamenii prezenţi s-au plâns, după ce oaspeţii regali au plecat, că organizarea a lăsat de dorit, întrucât mulţi dintre participanţi nu au reuşit să îi vadă pe membrii familiei regale decât în tren, dat fiind că totul s-a desfăşurat pe peron, unde doar o mică parte din cei aproximativ 1000 de persoane au avut norocul să se apropie de înalţii oaspeţi. 

[iframe width=”420″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/1_NXl5g0X5I” frameborder=”0″ allowfullscreen ] [iframe width=”420″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/TGXt2PvKrRk” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

1 COMENTARIU

  1. Unde au fost mai multi oameni? La gara sau la Cuza? Eu am numarat la gara vreo 200 iar la Cuza vreo cateva mii. La Cuza oamenii erau sincer entuziasti iar la gara inegurati de tristete.
    Sper ca actualii politicieni locali sa fi inteles bine mesajul cetatenilor. Vremea lor a apus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here