Fostul primar al comunei Grojdibodu Tudorel Nițulescu, trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu

Fostul primar al comunei Grojdibodu Tudorel Nițulescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA Craiova pentru abuz în serviciu. În faţa magistraţilor a ajuns, în același dosar, şi omul de afaceri Marian Buruntia din Corabia, acuzat de complicitate la abuz în serviciu.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților Tudorel Niţulescu, primar al localităţii Grojdibodu la data faptelor, Marian Buruntia, asociat și administrator al SC Marcel & Marian Trans SRL și SC Marcus Impex SRL la data faptei, Gigi Sima, diriginte de şantier şi a persoanei juridice SC Marcel & Marian Trans SRL, pentru abuz în serviciu şi complicitate la abuz în serviciu.

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada 2008 – 2012, inculpatul Nițulescu Tudorel, în calitate de primar al localității Grojdibodu, jud. Olt, beneficiind de ajutorul inculpatului Buruntia Marian, administrator al S.C. Marcus Impex S.R.L. și SC Marcel & Marian Trans SRL, a încheiat 9 contracte de lucrări cu aceste societăți, cu nerespectarea dispozițiilor OUG 34/2006, în sensul fracționării nejustificate a lucrărilor de modernizare la drumul comunal 37 și a acceptat la plată decontarea unor lucrări neexecutate de firmele prestatoare, pe baza unor situații de lucrări și a unor procese-verbale de recepție ce nu reflectau realitatea.
În același context, inculpatul Sima Gigi, în calitate de diriginte de șantier, nu a verificat realitatea lucrărilor menționate în procesele verbale de recepție, facilitând decontarea unor lucrări neefectuate sau efectuate necorespunzător din punct de vedere calitativ, de către inculpatul Nițulescu Tudorel”, se arată în rechizitoriul DNA.

Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale anticorupţie, prin săvârșirea infracțiunilor descrise anterior s-a cauzat comunei Grojdibodu un prejudiciu în cuantum de 613.908,54 lei (fără TVA), reprezentând lucrări neefectuate și, în consecință, un folos necuvenit în favoarea S.C. Marcus Impex S.R.L. în cuantum de 371.046,32 lei (fără T.V.A.) și în favoarea S.C. Marcel & Marian Trans S.R.L. în cuantum de 242.862,22 lei (fără T.V.A.).

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor imobile deținute de inculpații Nițulescu Tudorel, Burunția Marian, Sima Gigi și S.C. Marcel & Marian Trans S.R.L..

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Olt, cu propunerea de a se menține măsurile asiguratorii dispuse în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here