Comerţul ilegal, luat la ochi de poliţiştii olteni înainte de Sărbători: amenzi de 90.000 într-o singură zi

Poliţiştii olteni desfăşoară în această perioadă controale pentru prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale nelegale. În urma unei acţiuni de verificări desfăşurată marţi, oamenii legii au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 90.000 lei. 

În perioada premergătoare şi pe timpul Sărbătorilor de iarnă poliţiştii desfăşoară acţiuni preventiv-reactive în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică. În acest sens, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sprijiniţi de specialişti din cadrul Gărzii de Mediu Olt, Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Direcţiei Sanitare Veterinare, au acţionat, marţi, pe raza mai multor localităţi ale judeţului pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor de natură economico-financiară şi protejarea populaţiei împotriva unor practici comerciale de natură să ducă la comercializarea unor produse alimentare neconforme. 

În cadrul acţiunilor desfăşurate, poliţiştii olteni au verificat două hipermarketuri şi 17 societăţi comerciale, constatând patru infracţiuni de evaziune fiscală, o infracţiune prevăzută de Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice şi o infracţiune la regimul armelor şi muniţiilor. Echipele de control au indisponibilizat 232 de cutii cu jucării, în valoare de 6.000 lei, şi 11 cutii cu materiale pirotehnice. 

„Ca urmare a neregulilor depistate, au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, valoarea acestora ridicându-se la aproximativ 89.500 de lei. Totodată, ca măsură complementară, au fost confiscate 88 kilograme de citrice, 164 de pâini, 220 de ţigarete, precum şi alte produse alimentare în valoare totală de 4.954 lei”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, comisarul şef Claudia Radu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here