Primăria Slatina dă înapoi: modernizarea străzii Ionaşcu nu se va finaliza anul acesta, ci în primăvara lui 2016

Municipalitatea dă înapoi: anunţată pentru sfârşitul acestui an, înainte de termen, finalizarea lucrărilor de modernizarea a străzii Ionaşcu va avea loc, totuşi, în primăvara lui 2016, aşa cum prevede, de altfel, şi contractul.

Lucrările de modernizare a străzii Ionașcu din Slatina, una dintre cele mai circulate zone periferice ale oraşului, se apropie de final, dar nu se vor termina până la sfârşitul acestui an, înainte de termen, aşa cum anunţase municipalitatea, ci în primăvara anului următor, dată prevăzută în contract. Proiectul a vizat atât reabilitarea părții carosabile, cât și a trotuarelor, dar s-a intervenit şi asupra canalizării, petru remedierea unor probleme mai vechi.

„În ce privește partea carosabilă, a fost frezată suprafața exterioară în grosime de 4 cm., a fost turnat balast stabilizat și două straturi de asfalt de 6 cm. și, respectiv, 4 cm. În ce privește trotuarele, a fost îndepărtat stratul inițial de asfalt simultan cu vechile borduri pe întregul segment de 5.307 mp., apoi s-a turnat beton și asfalt de 4 cm. De asemenea, tot în privința trotuarelor, au fost amplasate borduri mari. Nu în ultimul rând, în zonă s-a intervenit și pe linia canalizării pentru remedierea vechilor probleme reprezentate de tasarea solului. La ora actuală au loc ultimele finisaje la gurile de scurgere, urmând ca, în primăvara 2016, să fie ridicate la nivelul carosabilului și căminele de canalizare. Pe strada menționată au fost aplicate deja inclusiv marcajele rutiere. Conform contractului, firma constructoare a realizat ce și-a propus pentru acest an, respectiv finalizarea a 90% din lucrare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Slatina, Mugurel Manea. 

Proiectul se va finaliza integral în primăvara viitoare, când a fost programat pentru același tip de lucrări un tronson de aproape 70 de metri, situat în spatele Catedralei „Sfântul Gheorghe Ionaşcu”.

Proiectul de modernizare a străzii Ionașcu a avut în vedere reabilitarea unui tronson de 1.800 metri liniari, fapt ce a presupus o suprafață a carosabilului de 12.889 mp, respectiv 5.307 mp trotuare. Valoarea întregului proiect se ridică la suma de 2.194.752 lei fără TVA. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here