Sancţiuni record în Olt: Poliţiştii au dat amenzi de 250.000 lei şi au reţinut 55 de permise auto

Poliţiştii din Olt au continuat să deruleze, săptămâna trecută, acţiuni de control la nivelul întregului judeţ în cadrul planului de acţiuni „Sărbători de Iarnă în siguranţă”, demarat de Poliţia Română în toată ţara pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, precum şi pentru protejarea drepturilor şi intereselor comerciale ale cetăţenilor. Pe parcursul a doar opr zile, oamenii legii au constatat peste 100 de infracţiuni şi au aplicat peste 1.000 de sancţiuni contravenţionale în valoare de circa 250.000 de lei, reţinând 55 de permise auto. 
Poliţiştii olteni au constatat, în perioada 6 – 13 decembrie, 104 infracţiuni, 61 fiind fapte de natură judiciară, şapte au reprezentat încălcări ale legislaţiei economice, iar 23 de infracţiuni au fost la regimul rutier.
 

„În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au intervenit şi aplicat 1091 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 109 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, opt sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi trei la domeniul silvic”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inpectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, comisarul şef Claudia Radu. 

Cele mai multe sancţiun contravenţionale, peste 900, au fost aplicate la regimul rutier, din care 171 pentru depăşirea limitelor legale de viteză şi 20 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice. 

Totodată, au fost reţinute 55 de permise de conducere, dintre care două pentru viteză şi 32 pentru consum de alcool, fiind retrase şi 14 certificate de înmatriculare. 

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 251.887 de lei, oamenii legii confiscând şi bunuri în valoare de peste 6.000 de lei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here