Bani din jocuri de noroc ilegale, spălaţi prin tranzacţii cu terenuri şi apartamente în Olt

Peste 120 de poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Olt, Gorj, Dolj, Mehedinţi şi Teleorman au efectuat, miercuri, 45 de percheziţii, în baza mandatelor emise de Judecătoria Caracal, pe raza celor cinci judeţe, la reprezentanţi legali ai unor societăţi comerciale, bănuiţi că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 150.000 de euro, prin folosirea de mijloace de joc tip slot – machine, fără autorizaţii şi licenţă pentru organizarea jocurilor de noroc. 

Acţiunile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Olt, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal. 
În urma percheziţiilor, au fost ridicate peste 150 de dispozitive de joc tip slot-machine, fără licenţă, şi au fost indisponibilizaţi peste 35.000 lei. De asemenea, 40 de persoane au fost aduse la sediul I.P.J. Olt, pentru audieri.
 

„În fapt, în cursul anului 2015, patru persoane, având calitate de reprezentanţi legali (asociaţi, administrator, împuterniciţi) ai unei societăţi comerciale, ar fi pus la punct un circuit infracţional, constând în eludarea obligaţiilor fiscale. Aceştia ar fi amplasat mai multe mijloace de joc tip slot-machine în peste 45 de locaţii în judeţele Olt, Gorj, Dolj, Mehedinţi şi Teleorman, fără să aibă autorizaţii de exploatare a jocurilor de noroc de tip slot-machine, licenţă pentru organizarea jocurilor de noroc, certificate de verificare tehnică, facturi sau alte înscrisuri de achiziţionare a aparatelor. Prin aceste operaţiuni fictive ar fi prejudiciat bugetul general consolidat cu peste 150.000 de euro”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Olt. 

Ulterior, sumele de bani obţinute prin aceste activităţi ar fi fost supuse procesului de spălare a banilor, prin efectuarea mai multor operaţiuni/tranzacţii financiare, constând în achiziţionarea şi revânzarea de spaţii comerciale, terenuri, apartamente, înfiinţarea de noi firme, urmărindu-se disimularea adevăratei naturi a provenienţei şi circulaţiei banilor cunoscând că provin din săvârşirea de infracţiuni. 

Acţiunea este coordonată de Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.G.P.R. Întreaga activitate a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here