Viceprimarul localităţii oltene Ghimpeţeni, Ilie-Gabriel Terci (PNL), declarat incompatibil de ANI

Viceprimarul liberal al comunei Ghimpeţeni, Ilie-Gabriel Terci, a intrat în rândul edililor incompatibili după ce Agenţia Naţională de Integritate a descoperit că el a încălcat vreme de jumătate de an prevederile Legii 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Ilie-Gabriel Terci s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iulie 2013 – 27 ianuarie 2014, „întrucât a deținut simultan atât funcția de viceprimar al comunei Ghimpeţeni, cât și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul «Terci Ilie Gabriel PFA», încălcând dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea 161/2003”. Spre deosebire de alţi aleşi, Ilie-Gabriel Terci nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.
 
Viceprimarul din Ghimpeţeni face parte dintr-un nou lot de 30 de aleşi în cazul cărora ANI a constatat existența stării de incompatibilitate (șase primari, 11 viceprimari, 12 consilieri locali și un fost ales local). În două cazuri au fost identificate și indicii temeinice privind posibila săvârșire de către persoanele evaluate a infracțiunilor de fals în declarații, respectiv de conflict de interese de natură penală.
 
În noiembrie 2014, inspectorii de integritate au constatat starea de incompatibilitate şi în cazul primarului localităţii Ghimpeţeni, Constantin Dan Dobre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here