În prag de Sărbători, poliţiştii olteni au aplicat zeci de sancţiuni şoferilor certaţi cu legea

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente grave, poliţiştii rutieri olteni au acţionat, la sfârşitul săptămânii trecute, pe principalele drumuri naţionale, depistând şi sancţionând, într-o singură zi, peste 30 de conducători auto care au încălcat regimul legal de viteză. 

La început de vacanţă, activităţile de fluidizare şi supraveghere a traficului au fost intensificate. Vineri, în cadrul unei acţiuni desfăşurate la nivel naţional, 30 de poliţişti rutieri olteni au acţionat, pe raza judeţului, pentru siguranţa traficului rutier şi salvarea de vieţi omeneşti. 

„Poliţiştii au monitorizat traficul rutier pe DN 6 şi i-au sancţionat pe cei care au încălcat regulile de circulaţie, în special pe cele care stabilesc regimul legal de viteză. Astfel, au fost aplicate 34 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto care au depăşit viteza regulamentară”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul şef Claudia Radu. 
 

Poliţia Română reaminteşte conducătorilor auto că viteza cauzează şi agravează accidentele de circulaţie. Le cauzează pentru că reduce posibilitatea de manevrare la timp a autoturismului şi le agravează întrucât şocul e mai puternic, iar consecinţele dramatice. 

Viteza scade vizibilitatea, reducând câmpul vizual al şoferului la zona centrală a drumului. 

„Cu cât viteza este mai mare, şocul produs de accident este mai mare, iar consecinţele mai grave. Viteza induce stres întrucât îl obligă pe şofer să recepteze un volum mai mare de informaţii într-un timp mai scurt şi îi scade vigilenţa”, a mai precizat Claudia Radu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here