Accident de muncă mortal la Corabia: Angajatul unei firme de telecomunicaţii a căzut în cap de la 10 metri înălţime

Accident de muncă mortal, vineri, la Corabia, unde un angajat al unei firme de telecomunicaţii din Topoloveni, Argeş, a căzut în cap de pe un stâlp electric pe care se urcase să remedieze o defecţiune. Lui i s-ar fi desprins cureaua de protecţie cu care era legat. Impactul cu solul i-a fost fatal victimei. Încercările medicilor sosiţi la faţa locului de a-l resuscita pe lucrător au fost în zadar. Poliţia a demarat cercetări pentru ucidere din culpă în acest caz. 
 
Tragicul eveniment s-a petrecut vineri după-amiază pe o stradă din Corabia, unde lucrătorul s-a urcat pe un stâlp electric în încercarea de a remedia o defecţiune. La un moment dat, el s-a dezechilibrat şi a căzut în cap de la o înălţime de 10 metri. 
 
La faţa locului a ajuns o ambulanţă şi imediat medicii au început manevrele de resuscitare a victimei. În zadar, din păcate.
 
„Din câte am înţeles, este vorba de un angajat de la Telekom. El a căzut în cap de la înălţimea de 10 metri de pe un stâlp. Medicii sosiţi la locul incidentului au găsit victima în stop cardio-respirator. Toate încercările cadrelor medicale de a-l resuscita pe bărbat au fost zadarnice, din păcate”, a declarat, pentru OLT-ALERT, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, medicul Marian Furtună. 
 
Victima a fost transportată la spitalul din localitate unde din nou medicii i-au făcut manevre de resuscitare. Surse apropiate cazului susţin că, de fapt, decesul victimei ar fi survenit la spital.
 
Contactat de OLT-ALERT, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt, Cristian Ungureanu, a declarat că inspectorii de muncă vor urma procedura. „Am fost informaţi de caz şi urmăm procedura. Dacă firma nu are sediul social în judeţ, cazul va fi înregistrat acolo unde este sediul societăţii, dar noi vom face cercetările”, a declarat inspectorul şef al ITM.
 
Poliţia a demarat deja cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii uciderii din culpă. „În cauză au fost demarate cercetări pentru ucidere din culpă. Pe de altă parte, aşteptăm rezultatele necropsiei care va stabili exact cauzele care au dus la decesul bărbatului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, comisarul şef Claudia Radu.
 
Firma din Argeş pentru care lucra cel care şi-a pierdut viaţa ar presta servicii pentru unul dintre liderii în domeniul telecomunicaţiilor din România. 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here