Jandarmii olteni, raport pe 2015: Zeci de mii de patrule şi mii de amenzi de peste 7,7 miliarde lei vechi

Jandarmii olteni şi-au prezentat, vineri, raportul de activitate pe anul 2015 în cadrul unei şedinţe lărgite organizată în sala mare a Consiliului Judeţean Olt, la eveniment participând adjunctul şefului Jandarmeriei Românr, dar şi reprezentanţii principalelor instituţii ale judeţului.

La eveniment a participat col. dr. ing. Ion Peligrad – adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române, dar şi, în calitate de invitaţi, prefectul judeţului Olt, Petre-Silviu Neacşu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu. De la şedinţă nu au lipsit, de asemenea, şefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne şi ai instituţiilor judeţene cu care inspectoratul colaborează.

În cadrul întâlnirii de evaluare, inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, colonelul Tudor-Dorel Drejoi, a prezentat activităţile organizate, misiunile executate şi rezultatele obţinute în perioada analizată. „Unitatea asigură paza şi protecţia instituţională la 15 obiective din zona de competenţă, menţinerea ordinii interioare la 12 săli de judecată, precum şi paza, protecţia, supravegherea şi intervenţia la conductele magistrale de transport produse petroliere şi cea de fibră optică pe o lungime totală de 287,2 km. Au fost organizate şi s-au executat 948 transporturi de valori (din care 921 judeţene şi 27 interjudeţene) precum şi 47 transporturi cu caracter special. Structurile mobile ale inspectoratului au asigurat ordinea publică la 192 manifestări cultural-artistice, religioase, promoţionale, comemorative, 24 manifestări sportive şi 18 manifestări de protest (marşuri, mitinguri). La reşedinţa Jandarmeriei Olt şi sediile subunităţilor dislocate au fost organizate echipaje de intervenţie, structurile operative executând 15 intervenţii pentru aplanarea unor conflicte, şapte intervenţii de salvare/evacuare şi 702 misiuni de intervenţie la alte solicitări ale cetăţenilor”, a subliniat şeful Jandarmeriei Olt.

În ceea ce priveşte menţinerea ordinii publice, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor, jandarmii olteni au acţionat în sistem integrat pe raza judeţului Olt, fiind executate 13.037 patrule mixte în mediul urban, 2.444 patrule mixte în mediul rural, 3.154 patrule de jandarmi în mediul urban, 768 patrule de jandarmi în mediul rural, 71 acţiuni punctuale şi 397 acţiuni în zona instituţiilor de învăţământ, se mai arată în raportul de activitate pe 2015.În baza planurilor de cooperare/colaborare încheiate între instituţia noastră şi alte structuri, au fost executate 681 misiuni în cooperare cu alte instituţii ale sistemului de apărare şi securitate naţională, organizaţii, instituţii şi autorităţi ale administraţiei publice locale.

Documentul mai relevă că toate acţiunile desfăşurate s-au concretizat în constatarea a 810 fapte de natură penală, din care 282 constatate de jandarmi şi 528 în comun cu poliţia, fiind identificaţi 813 autori şi aplicarea a 2.831 sancţiuni contravenţionale în valoare de 776.410 lei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here