Măsuri pentru înlăturarea pericolelor generate de iarnă: Ce le-a cerut prefectul de Olt primarilor

Prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu, a solicitat, marţi, tuturor primăriilor înlăturarea zăpezii şi poleiului, curățarea copacilor de zăpadă și a țurțurilor de gheață din fața sediilor instituțiilor publice, a școlilor, grădinițelor, spitalelor, precum și a trotuarelor, în vederea asigurării circulației pietonale în condiții de siguranță.

Totodată, reprezentantul guvernului în judeţ a solicitat să se pună accent deosebit în zona intersecțiilor, a sensurilor giratorii, a pantelor și rampelor, în vederea desfășurării unei circulații rutiere normale.

„De asemenea, prefectul județului a cerut primarilor sprijinirea persoanelor fără adăpost și activarea spațiilor de cazare a acestora, intensifica acțiunilor de patrulare în zonele cunoscute ca fiind frecventate de persoanele fără adăpost (gări, autogări, scări de bloc etc), atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții și transportul și cazarea acestora pe toată perioada în care se semnalează temperaturi scăzute în spațiile identificate și activate, precum și sprijinirea persoanelor vulnerabile (bătrâni, persoane cu handicap etc.), persoanelor care necesită dializă şi femeilor gravide.

Pe fondul avertizărilor meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologice, prefectul Olt a convocat marţi, în ședință extraordinară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru a analiza situația existentă la nivelul județului și a stabili măsurile care se impun a fi luate în perioada imediat următoare. La nivelul judeţului nu mai există localităţi nealimentate cu energie electrică, se mai arată în comunicatul citat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here