SĂNĂTATE / Condiţii mizere la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina

Mucegai, pereţi scorojiţi, mobilier distrus. Nu este vreo casă abandonată, este secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Slatina. În saloane este aproape la fel de frig ca afară, aşa că mamele internate cu micuţii aici au fost nevoite să aducă de-acasă calorifere electrice. În 30 de ani de la inaugurare, secţia de pediatrie nu a fost niciodată renovată. Abia acum Consiliul Judeţean face un plan în acest sens.

1.500 de copii ajung lunar în secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Slatina. Dorm în paturi rupte, în frig, în saloane cu tencuiala cazută şi cu mucegai la geamuri.

„Cum au fost condiţiile de internare? Rău. Microbi. Căldură nu e. Vii cu o boală şi pleci cu alta”, spune o mamă unui pacient.

„Cine nu s-ar teme (pentru sănătatea copilului n.r.)? Cine ar sta în condiţiile astea? „, adaugă mama altui pacient.

Conducerea secţiei spune că nu poate face nimic, aşa că le permite mamelor să aducă de acasă orice vor.

„Văd un calorifer acolo. Da. Le-am dat voie să vină şi cu încălzitoare pentru că a fost foarte ger şi nu fac faţă caloriferele care sunt. Sunt foarte vechi, coloanele înfundate. Am chemat de neunumărate ori. Au venit oamenii, au incercat să le desfacă cat se poate”, declară Daniela Safta, şef Secţie Pediatrie.

Ca şi cum n-ar fi de-ajuns, alte secţii ale Spitalului sunt în renovare, aşa că pacienţii de la pediatrie trebuie să îndure mult praf şi zgomot.

„Există plângeri şi nemulţumiri legate de disconfortul datorat acţiunilor de lucru, încercăm să le limităm la minimum”, spune Cătălin Pătru, director medical Spitalul Slatina.

Consiliul Judeţean Olt a început de anul trecut reabilitarea clădirii care găzduieşte patru secţii, dar nu se ştie când va veni rândul Pediatriei.

„Anul trecut am avut un parteneriat cu Ministerul Sănătăţii prin care ne-au dat o parte din sumă, nu ştim în acest moment dacă Ministerul Sănătăţii îşi va mai ţine acest angajament”, afirmă Marius Oprescu, vicepreşedinte CJ Olt.

Dacă, totuşi, vin banii de la minister, lucrările de reabilitare ale Secţiei de Pediatre ar putea începe abia la vară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here