Creşte numărul cazurilor de gripă porcină în Olt. Institutul Cantacuzino a confirmat alte două cazuri. DSP tace

După ce, la sfârşitul lunii trecută, Institutul Cantacuzino din Capitală a confirmat primul caz de gripă porcină în Olt, la un copil de şase ani, elev în clasa zero al unei şcoli din Slatina, recent medicii bucureşteni au confirmat existenţa bolii la încă două persoane din judeţ. Contactaţi pentru informaţii suplimentare, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publice au ales să tacă, invocând anumite reguli interinstituţionale.

„În acest moment există trei cazuri de pacienţi care au contactat virusului AH1N1, Este vorba de acel copil şi alte două persoane, adulte de data aceasta. Situaţia a fost prezentată la raportul de dimineaţă”, a declarat, pentru OLT-ALERT, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, medicul Cornel Moisă.

Cei doi pacienţi s-au prezentat la spital ca suferind de viroză. Consultaţi de medicii specialişti de la Infecţioase şi dezvoltând simptome similare celor care anunţă gripa porcină, pacienţilor le-au fost recoltate probe ce au fost trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. Rezultatele au confirmat existenţa virusului AH1N1.

Contactaţi pe marginea unor eventuale alte cazuri confirmate de gripă porcină, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt au ascuns existenţa noilor cazuri. „Nu putem da informaţii presei decât după ce, în fiecare zi de marţi, informăm ministerul. Nu vă pot spune decât că, în cursul acestui sezon, avem 10 cazuri infirmate”, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Gabriela Gogiu.

Joi în România a fost înregistrat şi primul deces al unui pacient care a contactat gripa porcină. Este vorba despre un bărbat de 38 de ani, a cărui stare a fost agravată şi de alte afecţiuni.

Până în prezent, nu mai puţin de 72 de cazuri au fost confirmate în România, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Autorităţile în domeniu mai susţin că au fost vaccinate 563.000 de persoane, însă Ministerul Sănătății a precizat că mai pot fi vaccinate şi alte cazuri, potrivit Digi 24. Cert este că, acum, activitatea gripală are o intensitate în creştere.

O epidemie de gripă pornică a apărut în Ucraina, unde s-au înregistrat peste 100 de decese din cauza virusului AH1N1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here