Dumitru Crăciunică: „În Slatina ar putea fi create între 500 şi 5000 de noi locuri de muncă”. Iată cum

Consilierul judeţean Dumitru Crăciunică spune, în contextul în care intenţionează să candideze la funcţia de primar al Slatinei, că în municipiul-reşedinţă de judeţ pot fi create în viitorii ani între 500 şi 5.000 de noi locuri de muncă. Aflat de zeci de ani în Germania, unde lucrează în administraţia publică, el spune că a contactat deja reprezentanţi ai mai multor entităţi economice din această ţară care şi-ar putea prelungi afacerile Slatina.

„Rata şomajului este una destul de ridicată în Slatina pentru că eu nu iau în calcul doar ce cuprinde în statisticile lunare Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de muncă Olt, ci şi şomerii neînregistraţi, aşa că numărul celor fără locuri de muncă este cu mult mai mare decât cifrele oficiale. Ei bine, 500 de locuri de muncă ar putea fi create foarte repede prin atragerea unor noi investitori în zonă. În ceea ce mă priveşte, am contactat mai mulţi oameni de afaceri din Germania, unde lucrez de mai bine de 27 de ani în administraţia publică, la Primăria oraşului Bochum, iar aceştia s-au arătat dispuşi să investească aici, în contextul unei pieţe favorabile în domeniile lor de activitate şi al unei administraţii publice locale interesate cu adevărat de asemenea oportunităţi şi care să acorde unele facilităţi”, a declarat, pentru OLT-ALERT, consilierul judeţean ales pe listele PP-DD, afirmând că pot fi găsite şi soluţii pe plan strict local pentru reducerea şomajului.

Dumitru Crăciunică intenţionează să candideze fie din partea unei formaţiuni politice, fie din poziţia de independent, el aflându-se în discuţii avansate cu mai multe partide mici reprezentate în Olt pentru susţinerea candidaturii sale. Membru al PP-DD, Crăciunică se dezice de fuziunea pe care partidul fondat de jurnalistul Dan Diaconescu a făcut-o cu UNPR.
„Am vorbit cu cei de la UNPR, nu au de gând nimic, nu mişcă nimic, aşa încât eu nu îmbrăţişez în nici un fel înrudirea politică din cele două partide”, a reliefat Dumitru Crăciunică, a cărei deviză electorală va fi legată de ideea unei administraţii corecte din toate punctele de vedere. „Dacă primarul este cinstit, structurile subordonate acestuia vor fi şi ele oneste. un alt doilea punct în agenda mea electorală va fi ca funcţionarii să fie nu doar oneşti, ci şi buni profesionişti, din rândurile lor trebuind să dispară oportuniştii numiţi î posturi importante doar pe criterii politice”, a mai precizat alesul judeţului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here